Bajern i De Liht čekaju blagoslov Juventusa 1EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Poznati holandski fudbaler dogovorio lične uslove sa prvakom Nemačke.

S oznakom „ekskluzivno“, novinar nemačkog Skaj Sporta, Florijan Pletenberg, obnarodovao je informaciju o velikim šansama da odlični Matijs De Liht promeni pravac u letnjem prelaznom roku, tj da ne ode u Mančester junajted ili Čelsi, o čemu se odavno spekuliše, nego bude top pojačanje Bajerna.

Isti izvor navodi da je sjajni defanzivac utanačio svoja primanje, bonuse… i druge detalje buduće saradnje, samo što je za njenu realizaciju potrebno da Bajernovi pregovarači, na čelu sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, izdejstvuju što prihvatljivije obeštećenje u pregovorima sa Starom damom.

Pomenuti novinar tvrdi da Juve za blagoslov traži između između 60.000.000 i 80.000.000 evra, s pretpostavkom da je druga realnija, obzirom da je Čelsi izvisio kada je nudio 40.000.000 evra i jednog igrača pride (po želji prodavca) za 22-godišnjaka velikih odbrambenih sposobnosti.

Inače, Pletenberg je bio u pravu kada je najavio dolazak Sadia Manea iz Liverpula, pa i Nemanje Motike u Crvenu zvezdu, zbog čega u Nemačkoj veruju da je na tragu istine.

De Liht je u Juventus došao leta 2019. posle blistavih partija u dresu Ajaksa, kada je tim iz Amsterdama stigao do polufinala Lige šampiona. Crno-beli iz Torina platili su ga tada 85.500.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari