Bajern i Milan bliži Top osam fudbalske Lige šampiona 1EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Nemački tim je slavio na terenu Pari Sen Žermena – 0:1, dok je italijanski predstavnik „odbranio“ domaćinstvo u duelu sa Totenhemom – 1:0.

Meč u prestonici Francuske bio je duel finalista Lige šampiona iz 2020. godine u Lisabonu, u kom je Pari Sen Žermenu jednim golom srušen davnašnji san o evropskoj tituli.

I večeras je tako prošao, a strelac pogotka bio je isti čovek. Ovog puta je Kingsli Koman u 53. minutu sjajno zahvatio bočnu loptu dobijenu od Dejvisa i snažnim šutem savladao Donarumu.

Celo prvo poluvreme je Bajern bio agilniji, ofabzivniji i konkretniji, ali ne dovoljno da bi došao do vođstva. Sveci su tek posle primljenog pogotka dali sve od sebe, ali nisu stigli do izjednačenja.

Roviti rezervista Kilijan Mbape dva puta je nadmudrio Zomera, međutim njegov trud je u oba slučaja poništen zbog prethodnog ofsajda. Za treći vezani nastup Parižana bez maksimalnog učinka.

Obzirom da je tim sa „Parka prinčeva“ nedavno, u samo nekoliko dana, ispao u osmini finala Kupa Francuske i doživeo poraz u Ligi 1. Dok je Bajernu ovo 20. pobeda u seriji, u svim takmičenjima.

Mada je nemački velikan u nadoknadi vremena ostao bez Pavara, isključenog zbog drugog žutog kartona, a Mesi i ostale zvezde PSŽ-a se pre toga svojski trudile da mu otmu startnu prednost u revanšu.

Milan i Totenhem su u jednako problematičnoj formi dočekali duel na „San Siru“, i jedni i drugi petoplasirani u svojim šampionatima, a ovog puta deblji kraj je izvukla gostujuća ekipa iz Engleske.

„Presudio“ joj je Brahim Dijaz, koji se u 7. minutu našao na pravom mestu posle pokušaja Ernandeza. Forster je odbranio udarac Francuza, čak i njegov udarac po odbijenoj lopti ali je treći put bio nemoćan.

Imali su Rosoneri još brdo prilika da ubedljivo „očerupaju“ Pevce, koji nisu napravili „krštenu“ šansu za 90 minuta. Što ne mora ništa da znači, kao ni u slučaju PSŽ-a, pošto sledi još sat i po fudbala 8. marta.

 

MEČEVI OSMINE FINALA

14. februar

PSŽ – Bajern 0:1

Milan – Totenhem 1:0

* revanši 8. marta

15. februar

Borusija (D) – Čelsi 21.00
Briž – Benfika (21.00)

* revanši 7. marta

21. februar

Liverpul – Real (M) 21.00
Ajntraht – Napoli 21.00

* revanši 15. marta

22. februar

Lajpcig – Mančester siti 21.00
Inter – Porto 21.00

* revanši 14. marta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari