Bajern napokon našao rešenje za novog trenera, slobodu plaća čak 12.000.000 evra 1EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Vensan Kompani dobiće ugovor na tri sezone, što negde pokazuje da u Minhenu u doskorašnjem treneru Barnlija vide dugoročno rešenje.

Koliko se Bajern srozao, u smislu reputacije, najbolje se može ogledati u načinu na koji je došao do novog trenera, tačnije naslednika Tomasa Tuhela.

Najmanje trojica talentovanih stručnjaka, poput Ćabija Alonsa, odnosno dokazanih kao što je Hansi Flik, nije želelo da preuzme poziciju šefa struke u jednom od najboljih evropskoh klubova.

Potraga za novim rešenjem trajala je mesecima, a okončana je na način da su Bavarci negde sami sebi priznali da više na Starom kontinentu ne predstavljaju idelanu sredinu za trenerski i igrački razvoj.

Iako to niko u Minhenu neće priznati, Vensan Kompani sigurno nije bio primarno rešenje, tačnije opcija oko koje su se pravili planovi.

Ipak, u nedostatku boljih rešenja, u Bajernu su rešili da plate Barnliju čak 12.000.000 evra kako bi Belgijanca oslobodili ugovornih obaveza prema klubu koji je nedavno ispao iz Premijer lige.

Kompani nema neko bogato trenersko iskustvo. U sezoni 2019/20 radio je u Andrelehtu kao trener, dok je istovremeno bio i igrač. Potom je dve sezone vodio briselskog velikana, a zatim je isto toliko vremena proveo na klupi Barnlija.

U prvoj takmičarskoj godini uspeo je da ih uvede u Premijer ligu, međutim u tekućoj je sa istom ekipom ispao u niži rang engleskog klupskog takmičenja.

Šta ga je prepuručilo Bajernu teško je pretpostaviti, ali je jasno da sa trogodišnjim ugovorom i plaćenim obeštećenjem Barnliju Kompani može da računa na poverenje u klubu iz Minhena.

Njegove trenerske veštine veoma ceni Pep Gvardiola koji je sa njim radio u Mančester sitiju. Katalonac je čak ubeđen da će nekadašnji reprezentativac Belgije jednoga dana voditi „građane“.

– Nije bitno to što je ispao sa Barnlijem. Kompani će biti trener Mančester Sitija u budućnosti, zapamtite moje reči. To će se dogoditi, sigurno! Zvaćete me kada se to bude desilo. Imam visoko mišljenje o njegovom radu, njemu kao osobi, njegovoj ličnosti, poznavanju igre, načinu na koji se nosi sa medijima… Bio bih srećan da vidim Kompanija u Bajernu – poručio je Gvardiola samo dan pre nego što će Kompani postati trener šestostrukog evropskog prvaka.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari