Bajern oprostio Mazrauiju i čvrsto ostaje na strani Izraela 1Foto: EPA-EFE/Anna Szilagyi

Zbog ratnih dešavanja u Pojasu Gaze mnogi javni nastupi postali su predmet sporenja, a od toga nisu izuzeti ni profesionalni sportisti.

Pod velikim pritiskom je bio Bajern poslednjih dana. Javnost u Nemačkoj tražila je od bavarskog velikana da raskine saradnju sa Nusairom Mazrauijem zbog njegovih natpisa na društvenim mrežama.

Naime, sa početkom rata u Pojasu Gaze, Marokanac je na društvenim platformama napisao da osuđuje stradanja nevinih ljudi, međutim u Nemačkoj su smatrali da time nije osudio teroristički napad Hamasa već je izjednačio dve zaraćene strane.

U Bajernu nisu želeli da „seku preko kolena“ već su sačekali da se Mazraui vrati sa reprezentativnih obaveza u dresu Maroka.

Po njegovom dolasku, porazgovarali su podrobno, došavši do zaključka da je desni bek apsolutno za mir. S tim u vezi, sa njim klub neće raskinuti ugovor. Doduše, još jedna izvestan period Mazraui neće moći da nastupa zbog povrede koju je zadobio u dresu Maroka.

– Nusair Mazraui nas je verodostojno uverio da, kao osoba koja voli mir, odlučno odbacuje teror i rat. Žao mu je ako su njegovi postovi izazvali iritaciju. Bajern osuđuje napad Hamasa na Izrael – poručio je Jan Kristijan Dresen, generalni direktor Bajerna.

Klub je objavio kratku i sažetu izjavu samog fudbalera.

– Osuđujem svaki terorizam i terorističke organizacije.

Bajern je želeo i da naznači da je čvrsto uz nemačku jevrejsku zajednicu i da je na strani Izraela.

– Bajern stoji uz nemačku jevrejsku zajednicu i na strani je Izraela. Ništa ne opravdava ubistva dece i porodica. Bajern veruje da fudbal treba da iskoristi svoju moć pomirenja između različitih kultura, posebno u najtežim trenucima. Mazraui će ostati u Bajernu, ali je van terena zbog povrede koju je zadobio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari