Bajern se poziva na tajnu klauzulu: Tuhel menja Nagelsmana 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nemački mediji prenose da je bivši trener Čelsija i Borusije Dortmund Tomas Tuhel kandidat da sedne na klupu Bajerna, piše Sport Klub.

Bild tvrdi da bi minhenski klub mogao vrlo lako da otpusti Julijana Nagelsmana ako Bavarci ne postigne pozitivan rezultat u prvom meču posle međunarodne pauze. U tom slučaju, šampion Nemačke bi mogao da angažuje Tomasa Tuhela.

Isti izvor navodi da bi se u tom slučaju klub iz Minhena pozvao na tajnu klauzulu iz ugovora sa Nagelsmanom.

Bajern je nedavno izgubio u bavarskom derbiju od Augzburga sa 1:0 u meču sedmog kola Bundeslige. Klub iz Minhena ne zna za pobedu u nacionalnom šampionatu u poslednja četiri meča (Borusija Menhengladbah 1:1, Union Berlin 1:1, Štutgart 2:2, Augzburg 0:1) i zauzima tek peto mesto mesto na tabeli.

Izvršni direktor kluba sa Alijanc arene i legendarni golman Oliver Kan izrazio je nezadovoljstvo formom, ali je isto tako rekao da veruje u aktuelni stručni štab.

Tuhel (49) je bio menadžer Čelsija do 7. septembra 2022. Uprava londonskih Plavaca otpustila ga je zbog promenljivih rezultata na startu sezone. Prethodno je trenirao rezervni tim Augzburga, Majnc, Borusiju Dortmund i Pari Sen Žermen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari