Bajern ubedljiv protiv Dinama, poraz Barselone u Lisabonu 1Foto: EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedli su večeras na svom terenu kijevski Dinamo sa 5:0, u utakmici drugog kola Grupe E Lige šampiona.

Nemački tim je pobedu najavio posle manje od pola sata igre pošto je golovima Roberta Levandovskog stigao do dva gola prednosti.

Levandovski je najpre u 12. minutu bio siguran sa penala nakon što je Sergej Sidorčuk igrao rukom u kaznenom prostoru, da bi potom u 27. minutu duplirao prednost svoje ekipe posle asistencije Tomasa Milera.

Serž Gnabri je u 68. minutu, posle brze akcije Bajerna, povisio na 3:0, šest minuta kasnije u strelce se upisao i Liroj Sane sjajnim udarcem sa distance, a konačan rezultat postavio je Erik Maksim Čupo-Moting u 87. minutu.

U drugom meču Grupe E, fudbaleri Benfike su na svom terenu pobedili Barselonu sa 3:0.

Domaći tim poveo je već u trećem minutu posle solo akcije Darvina Nunjesa. On je povukao akciju i završio je udarcem u donji levi ugao gola Marka Andrea ter Štegena.

Benfika je duplirala prednost u 69. minutu kada se Rafa Silva našao na pravom mestu u pravo vreme i pogodio mrežu Barselone posle gužve u kaznenom prostoru.

Pobedu portugalskog tima potvrdio je Nunjes sa jedanaesterca u 79. minutu nakon što je jedan igrač Barselone igrao rukom.

Bajern je prvi na tabeli Grupe E sa šest bodova, Benfika je druga sa četiri, Dinamo je sakupio bod, dok je Barselona poslednja bez bodova.

Fudbaleri Bajerna će u narednom kolu gostovati Benfiki, dok će Barselona dočekati kijevski Dinamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari