Bajern ubedljiv protiv Salcburga, Liverpul uprkos porazu u četvrtfinalu LŠ 1Foto: Beta/AP/Matthias Schrader

Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču na svom terenu pobedili Salcburg sa 7:1.

Prvi duel u Austriji završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Domaća ekipa je povela golom Roberta Levandovskog u 12. minutu sa penala. Kaznenom udarcu prethodio je prekršaj Maksmilijana Vebera nad poljskim napadačem.

Dvojica fudbalera bili su akteri prekršaja i u 19. minutu, koji se desio na ivici kaznenog prostora. Posle gledanja VAR-a sudija je promenio odluku i dosudio penal, koji je u 21. minutu realizovao Levandovski.

Svoj treći gol na utakmici Levandovski je postigao u 23. minutu, i time je ujedno postao najbolji strelac Lige šampiona ove sezone.

On je došao do lopte pre golmana Filipa Kena, udarac je završio na stativi, ali je u nastavku sam pred golom samo spustio loptu u mrežu.

Poljski fudbaler je ušao u istoriju Lige šampiona kao najbrži strelac het-trika, pošto je za minut oborio rekord nekadašnjeg igrača Milana Marka Simonea, koji je 1996. godine upisao tri gola protiv Rozenborga.

Do kraja poluvremena gol je za domaći tim postigao i Serž Gnabri u 31. minutu.

Tomas Miler je golom u 54. minutu povećao rezultat, a jedini gol za goste je posle kontre postigao Mauric Kjergor u 70. minutu.

Svoj drugi gol na meču Miler je postigao u 83. minutu, da bi konačan rezultat postavio Leroj Sane tri minuta kasnije, na asistenciju Levandovskog.

U četvrtfinale Lige šampiona plasirao se i Liverpul uprkos porazu na svom terenu od milanskog Intera sa 0:1.

Liverpul je u prvom meču u Milanu pobedio sa 2:0, i ukupnim rezultatom 2:1 prošao u dalju fazu takmičenja.

Strelac jedinog gola na meču bio je Lautaro Martines u 62. minutu. On je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio suprotan ugao gola Liverpula.

Samo minut kasnije Inter je ostao sa 10 igrača na terenu, nakon što je, zbog neopreznog starta, Aleksis Sančes dobio drugi žuti karton.

Liverpul je tri puta pogadjao okvir gola. Prvo je Žoel Matip pogodio prečku u 31. minutu, da bi udarce Mohameda Salaha u 52. i 77. minutu zaustavila stativa.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona na programu je 18. marta u Nionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari