Bakić: Tenis klub Spartak jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u Subotici 1foto: Grad subotica

„Subotički sportisti nastavljaju da ispisuju istoriju osvajanja šampionskih titula i postizanja vrhunskih rezultata“, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, povodom susreta sa teniserom Kristijanom Juhasom, pojedinačnim seniorskim prvakom Srbije.

On se u Gradskoj kući sastao i sa njegovim trenerom Ladislavom Demeterom, predsednikom Kluba Milanom Vučkovićem, kao i sa najuspešnijim pojedincima tog kluba Lazarom Milićevićem i Lanom Virc.

„Tenis klub Spartak, jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u Subotici, oslonjen je na dugu tenisku tradiciju koja je započela 1888. godine i koja je do danas donela preko stotinu osvojenih ekipnih i pojedinačnih prvenstava države“, podseća Bakić.

Dodaje da je ovaj klub dao više od 60 šampiona u prošlosti na čelu sa najprepoznatljivijim Nikolom Špaerom, koji je u svoje vreme bio juniorski prvak Evrope, a četiri puta seniorski prvak stare Jugoslavije.

„Na nedavno završenom nacionalnom šampionatu Kristijan Juhas je postao prvak Srbije, Lazar Milićević je zauzeo treće mesto, Lana Virc je osvojila drugo mesto na nacionalnom prvenstvu do 14 i šampionatu do 16 godina, u ženskoj konkurenciji, pa je pozvana i u reprezentaciju Srbije do 14 godina, dok je seniorska ekipa kluba bila treća na nacionalnom prvenstvu“, ističe Bakić.

Prema njegovim rečima, u poslednjih deset godina je vidljiva apsolutna dominacija Tenis kluba Spartak u nacionalnim šampionatima Srbije.

Klub raspolaže sa deset terena sa šljakom, balonom sa tri terena zimi i zatvorenim terenom u koji je zajedno sa klubom i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu početkom godine uloženo oko 4,8 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari