Baloteli podržao Palestinu, podsećajući na Erdoganov "klinč" sa Šimonom Peresom u Davosu 1Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Svojeglavi italijanski fudbalski golgeter Mario Baloteli (33), koji se posle jedne sezone u švajcarskom Sionu vratio u tursku Adanu, stao je na stranu Palestine u njenom sukobu s Izraelom u pojasu Gaze.

Podršku je potkrepio video-sadržajem, kojim je podsetio na „klinč“ dva državnika na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu 2009.

Reč je o Šimonu Peresu, tadašnjem izraelskom predsedniku, i Redžepu Tajipu Erdoganu, onda turskom premijeru, a danas glavi države.

Baloteli podržao Palestinu, podsećajući na Erdoganov "klinč" sa Šimonom Peresom u Davosu 2
Foto: EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA

U debati koja je prešla granice razmatranja o ekonomskim tokovima Peres je opravdavao oružanu akciju svoje zemlje u Gazi. Erdogan, koji je sedeo do njega, pokušao je da iskaže svoj stav o tome, ali ga je moderator Dejvid Ignacijus, kolumnista „Vašington posta“, upozorio da vreme za razgovor ističe i da je preostao još samo minut.

„Sećam se da su dva bivša premijera vaše zemlje rekla da im je drago što se tenkovima ušlo u Gazu. Veoma mi je tužno kad se aplaudira njihovim rečima. Mnogo ljudi je ubijeno. Akcija je potpuno nepotrebna i nehumana“, oštro je reagovao Erdogan.

Ignacijus ga je još jednom upozorio da je vreme isteklo: „Zaista moramo da pustimo ljude na ručak“.

„Hvala vam mnogo“, nekoliko puta je ponovio Erdogan. „Mislim da se više neću vraćati u Davos“.

Aktuelni predsednik Turske zaista više nikada nije bio učesnik poznatog foruma.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari