Balša Koprivica tri godine u Partizanu 1KK Partizan

Bilo je jasno od momenta kada je Ostoja Mijailović, predsednik crno-belih, u petak uveče najavio dolazak perspektivnog srpskog igrača, da je u pitanju Balša Koprivica. Danas je to Partizan i ozvaničio u formi trogodišnjeg ugovora za 21-godišnjeg, 216 centimetara visokog centra.

Koprivica je doskorašnji student Florida Stejta; na ovogodišnjem NBA draftu kao 57. pika izabrao ga je Šarlot ali ga je automatski prosledio Detroitu za prava na iskusnog centra Mejsona Plamilija i Ti Džej Tora.

Koprivica je tako postao osmo ovosezonsko pojačanje Partizana; a ukupno treće domaće, posle Alekse Avramovića i Alena Smajlagića.

Balša je sin Slaviše Koprivice, proslavljenog košarkaša Partizana koji je bio deo tima 1992. kada su crno-beli u Istanbulu postali prvaci Evrope.

Košarku je počeo da trenira u mini-basket timu Partizana ali je 2012. otišao u Ameriku.

Sa 14 je upisao školu „Nova Sautvestern“.

Dve godine kasnije na kratko je pohađao Pripremnu školu Vindermir iz koje se posle nekoliko meseci prebacio u jednu od najčuvenijih srednjih škola u SAD kada je u pitanju košarka – Montverde – koju su pohađali: Džoel Embid, Ar Džej Beret, Dianđelo Rasel, Ben Simons, Filip Petrušev… i prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Kejd Kaningem s kojim je Balša bio saigrač i od tada ih i veže prijateljstvo.

Koprivica je 2017. učestvovao na kampu pod NBA pokroviteljstvom „Košarka bez granica“.

Iste godine sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu.

Pri prelasku na studije, imao je ponuda od čak 18 prestižnih univerziteta (Kanzas, LSU, Arizona, Jukon, Tenesi, Lujvil, Florida, Bejlor…).

Odlučio se za Florida Stejt zbog saradnje sa Lenardom Hamiltonom, koji je od Seminolsa napravio program prepoznatljiv po radu sa visokim i snažnim igračima.

Samo na ovogodišnjem NBA draftu sa Florida Stejta izabrana su trojica igrača: Skoti Barns, Koprivica i njegov kolega iz centarske linije, korpulentni Rehuan Grej.

Prethodne sezone, recimo, Čikago Bulsi su uzeli Patrika Vilijamsa kao četvrtog pika, a San Antonio Devina Vasela sa 11. pozicije. Obojica su bila Balšini saigrači.

Koprivica će sigurno imati prostora da se nametne treneru Obradoviću. Centarska linija ostala je jedina nepopunjena, a s obzirom na zdravstveno stanje Vila Mozlija (problem sa srcem) moguće je da će Partizan dovesti još jednu peticu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari