– U petak su u Nionu izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona. Najzanimljiviji susreti trebalo biće odigran u Španiji gde će se sastati Barselona i Atletiko iz Madrida, dok će neizvesno biti i u duelu Paris Sen Žermena i Mančester sitija, kojima bi eventualni plasman u polufinale bio ogroman uspeh. Nešto lakši zadatak imaće fudbaleri Bajerna koji se sastaju sa Benfikom, odnosno Reala koji će na megdan Volfsburgu.

Juče su u švajcarskom gradiću izvučeni parovi i četvrtfinala Lige Evrope posle koga je jasno da će najzanimljiviji duel biti između Liverpula i Borusije Dortmund. Susret engleske i nemačke ekipe biće posebno neobičan za trenera kluba sa Enfilda Jirgena Klopa kome će na putu ka četiri najbolja kluba u drugom po redu evropskom takmičenju stati ekipa iz Dortmunda, kluba koji je nekada vodio i u kome je izgradio prepoznatljivo trenersko ime. Zanimljiv duel odigraće još dve španske ekipe, Atletik Bilbao i Sevilja koja je poslednjih godina često osvajala ovo takmičenje. Portugalska Braga našeg Nikole Stojiljkovića sastaće se za ukrajinskim Šahtjorom, dok će Viljareal u čijem dresu nastupa povremeni srpski reprezentativac Antonio Rukavina naspram sebe imati prašku Spartu.

Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona na programu su petog i šestog, dok će u Ligi Evrope ekipe istrčati na teren sedmog aprila. Revanš susreti zakazani su nedelju dana kasnije.

Od srpskih igrača koji nastupaju u nekoj od osam najboljih ekipa ovogodišnje Lige šampiona imena su se svala na svega tri, a to su Aleksandar Kolarov u Mančester sitiju, odnosno Ljubomir Fejsa i Luka Jović u Benfiki. Podsetimo, bivši napadač Partizana Ivan Šaponjić nije licenciran za ovo takmičenje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari