Barselona dovela najkorisnijeg igrača Evrobasketa i doskorašnjeg NBA centra 1vili Ernangomes

Stariji od braće Ernangomez postao je član Barselone, a u Kataloniji se nadaju da će uspeti da angažuju i mlađeg Huanča.

Uprkos finansijskim restrikcijama i smanjenju budžeta sa nekih 40 na 30 miliona evra, Barselona će imati dovoljno novca da napravi vrlo respektabilan tim.

S tim u vezi, značajna je informacija da je Barsa dovela Vilija Ernangomeza, doskorašnjeg člana Nju Orlenas Pelikansa.

Dvadeset devetogodišnji centar bio je proglašen za najkorisnieg igrača na poslednjem Evropskom prvenstvu, na kojem je Španija osvojiola zlatnu medalju.

Uprkos tome, status mu se nije popravio u Nju Orleansu zbog čega je odlučio da se posle sedam godina vrati u evropsku košarku.

S obzirom na to da je ponikao u Realu, za koji je nastupao od 2013. do 2016. Madriđani su imali pravo preče kupovine u slučaju Vilijevog povratka u Evropu.

„Kraljevski klub“ to pravo nije iskoristio do ponoći 12. jula što je automatski značilo da Barselona može da potpiše ugovor sa novim centrom.

Saradnja je oročena do 2026. Ernangomez u Pelikansima nije imao veliku platu, naprotiv. Prošle sezone je prihodovao tek 2.443,580 dolara bruto što je plata koju će u Barseloni sigurno premašiti.

Uprkos finansijskim ograničenjima u budžetu, Barsa je sa Ernagomezom kompletirala treće pojačanje. Za prethodna dva isplatila je ukupno obeštećenje Huventudu i Unikahi od dva miliona evra.

Prvo je angažovala talentovanog krilnog centra Huventuda, Đoela Paru a potom i iskusnog beka iz Malage – Darija Brizuelu.

Španski velikan poslao je ponudu i mlađem od brače Ernangomez – Huanču. Nadaju se pozitivnom odgovoru do sredine jula do kada bi trebalo i da definišu detalje raskida saradnje sa Nikolom Mirotićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari