Lebron Džejms odagnao sumnju da li će nastaviti da igra: Neki me mrze, ali još uvek se neću povući 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Način na koji je sumirao utiske posle eliminacije Lejkersa od Denvera na kraju finalne serije Zapadne konferencije, upućivao je na zaključak da bi Lebron Džejms mogao da završi profesionalnu karijeru.

Možda i pod utiskom činjenice da su „jezerdžije“ počišćene u borbi za veliko finale (4:0) Lebron je tada rekao da mora dobro da razmisli da li će nastaviti sa karijerom koja traje dve decenije.

Iako se nalazi u 39. godini života, jedan od najboljih košarkaša svih vremena ipak ne namerava da se penzioniše. Njemu je cilj da barem jednu sezonu odigra sa svojim sinom Bronijem Džejmsom, koji bi na draftu mogao da se pojavi narednog leta.

Njegova izjava u vezi sa mogućnošću odlaska u penziju nije mnogo uzbudila ni američku javnost. Kao da su svi bili uvereni u to da će nastaviti da se bavi onime što najbolje ume.

– Baš me briga koliko poena sam u stanju da postignem ili šta mogu, odnosno ne mogu da uradim na terenu. Pravo pitanje za mene je sledeće: Mogu li da igram, a da ne lažem sport? Onog dana kad košarci ne budem mogao da pružim sve od sebe tad ću odustati. Srećom po vas, taj dan još nije svanuo – otkrio je Lebron na dodeli priznanja ESPY.

Lebron će odigrati 21. sezonu u karijeri tokom koje će zaraditi 47.600.000 dolara. Narednog leta, pak, biće u mogućnosti da bira između nastavka saradnje sa velikanom iz Los Anđelesa ili mogućnosti da izabere novu sredinu.

Mnogo toga će verovatno zavisiti i od potencijalnog dolaska njegovog starijeg sina u NBA. Ukoliko se bude odlučio za ostanak u Lejkersima, zaradiće 51.400.000 dolara.

– Možete da me volite, a znam da me neki i mrze, ali jednu stvar morate da imate na umu uvek: da me poštujete. I to zbog načina na koji pristupam košarci i svega što sam dao ovoj igri – poručio je najbolji strelac u istoriji NBA lige, što je postao pred kraj prošle sezone, kada je prestigao Karima Abdula Džabara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari