Nagrada ESPY: Jokić i Mesi ostali u senci zvezde NFL-a 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Denverov as Nikola Jokić, najbolji igrač NBA finala i najzaslužniji za prvu titulu tima iz Kolorada u američkoj profesionalnoj košarci, dobio je pre neki dan prestižnu ESPY nagradu (pandan „Gramiju“ u muzici ili „Emiju“ u televizijskom stvaralaštvu) za najboljeg igrača u sezoni NBA, ali mu to nije pošlo za rukom kada je biran najbolji sportista uopšte.

Po mišljenju žirija koji za tu priliku okupi televizijski kanal ESPN najupečatljiviji je bio Patrik Mahoums, zvezda Kanzas sitija, pobednika Superbola, koji je i za ovu sezonu proglašen za najboljeg igrača Nacionalne  lige američkog fudbala (NFL). Mešu kandidatima je bio i bejzbol as Aron Džadž i kapiten svetskog fudbalskog (soker) prvaka Argentine Lionel Mesi.

Za najbolju sportistkinju je izabrana američka skijašica Mikaela Šifrin.

Jedno priznanje je ipak otišlo u Denver. Džamal Marej, Jokićev saigrač, takođe izuzetno zapažen u celom plej-ofu, poneo je zvanje najboljeg povratnika. budući da je u oktobru prošle godine zaigrao posle 18 meseci odsustva zbog povrede.

Mesi, novi stanar Amerike, pošto je došao u Inter iz Majamija, nije ostao praznih ruku. Odazo mu je priznanje za najbolji utisak na nekom šampionatu, u njegovom slučaju na Mundijalu u Kataru.

Košarkaška zvezda Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms je dobio nagradu za najupečatljiviji rekord. S pravom jer je u februaru 38.388. poenom postao najbolji strelac u istoriji NBA, nadmašivši Lejkersovu legendu Karima Abdula Džabara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari