Barselona i Real protiv Bodiroge 1foto: Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Danas bi trebalo da bude samo formalizovano postavljenje Dejana Bodiroge na mesto predsednika Evrolige, međutim, prema pisanju Mundo Deportiva španski klubovi, kao i turski izričito su protiv očekivanih personalnih promena.

Uprkos tome što je tokom sjajne igračke karijere nastupao za Barselonu i Real, španski velikani, uz Baskoniju, kao i Efes i Fenerbahče protiv su imenovanja Dejana Bodiroge na mesto predsednika Evrolige.

Oni će danas glasati protiv te ideje, a kao osnivači Evrolige zabrinuti su u kom će se pravcu razvijati takmičenje.

Predložene promene po mišljenju ovih pet klubova ne slažu sa komercijalnim principima Evrolige kao i sa pravnim principima koje su ustanovili klubovi.

Vlasnici Barselone, Baskonije, Reala, Efesa i Fenera su nezadovoljni i što Asvel i Bajern još uvek nemaju prava kao i svi ostali klubovi vlasnici Evrolige i što većina klubova konstantno odlaže promenu njihovog statusa.

Pet klubova smatra da će promene koje će se desiti u petak biti nelegalne, neodgovorne i stoga su najavili da će zaštititi svoje interese i to pravnim putem.

Trenutno, pravo glasa ima 11 klubova, koji su i suvlasnici Evrolige, dok Asvelu i Bajernu to nije omogućeno, uprkos tome što imaju A licence.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari