Barselona pobedom nad Espanjolom osvojila titulu u Primeri 1Foto: EPA-EFE/Siu Wu

Fudbaleri Barselone pobedom u gostima nad gradskim rivalom Espanjolom 4:2 u 34. kolu La Lige osigurali su 27. titulu šampiona Španije.

Posle četiri sušne godine, teške četiri godine za klub sa Kamp Noua, došla je konačno titula. Pandemija koronavirusa najavila je težak period, teško nasleđe finansijskih problema prethodnog rukovodstva koštalo je klub Lionela Mesija.

A to su iskoristili madridske perjanice Real i Atletiko, koji su se šepurili u Pirinejima. Ipak, legendarni kapiten, sada kao trener prekinuo je post. Ćavi je doneo novu, 27. titulu na Kamp Nou i najavio neke bolje dane.

Sasvim zasluženo Barselona je osvojila titulu, a koliko je bila dominantna najbolje govori činjenica da je to uradila četiri kola pre kraja. A da sve bude slađe to je ostvareno na terenu omraženog gradskog rivala Espanjola.

Bilo je 4:2, a vodila je Barsa 4:0 do 73. minuta. Golove su redom postizali Levandovski u 11, Balde u 20, pa ponovo Levandovski u 40. i Kunde u 53. minutu. Espanjol je ublažio poraz preko Puada u 73. i Hoselua u drugom minutu nadoknade, ali nije izbegao poraz, koji ga približava, na opštu radost navijača Barselone, nižem rangu, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari