Barseloni ne pomaže ni Levandovski, Bajern nastavio da "maltretira" Katalonce 1EPA-EFE/RONALD WITTEK

Španski tim imao dovoljno prilika za pozitivan rezultat, ali ni u drugom kolu ovosezonske Lige šampiona nije uspeo da prekine seriju nedobijenih utakmica sa nemačkim fudbalskim gigantom.

Još od polufinala najjačeg UEFA takmičenja 2015. godine, Katalonci čekaju na pobedu protiv Bajerna, ali nisu je dočekali ni na večerašnjem gostovanju na „Alijanc areni“ – 2:0, u drugom kolu grupe C.

Menjali su se u međuvremenu treneri i igrači Blaugrane, međutim na „Kamp Nou“ nikako da nađu dobitnu formulu za Bavarce. Nije im pomoglo čak ni dovođenje fenomenalnog golgetera Roberta Levandovskog iz redova rivala, ovog leta, šta više poljski reprezentativac bio je neprimetan u drugom poluvremenu duela sa svojim doskorašnjim klubom.

Na drugoj strani, izbranicima Julijana Nagelsmana bilo je dovoljan kratak bljesak na otvaranju drugog dela susreta ze peti uzatopni trijumf protiv Ćavijevih pulena.

Najpre se bek Lukasa Ernandeza, posle jednog kornera, neometano uvukao u „krilo“ golmana Ter Štegenu i matirao ga glavom u 50. minutu. Tom prilikom je podbacila cela odbrana Barse, sa sve prelako savladanim iskusnim čuvarom mreže.

Potom ga je i Sane natarao na kapitulaciju (54), na kraju jedne od karakterističnih brzinskih akcija Bajerna. Musijala je gurnuo loptu Nemcu senegalskog porekla, a ovaj je projurio kroz srce zadnje linije i pokopao nade ofanzivnog protivnika.

Badava je Barselona stvarala izgledne prilike pre i posle opisanih pomračenja kada nijednu nije matarijalizovala, a najviše će žaliti za pogođenom stativom Pedrija.

Tako je Bajern zadržao maksimalan skor i istakao kandidaturu za direktan plasman u nokaut fazu, dok su Španci ostali na pobedi nad Vikrotijom iz Plzenja.

 

Liga šampiona 2. kolo

Grupa A
Liverpul – Ajaks 2:1
Grupa B
Bajer – Atletiko 2:0
Porto – Briž 0:4
Grupa C
Viktorija Plzenj – Inter 0:2
Bajern – Barselona 2:0

Grupa D
Sporting – Totenhem 2:0
Marsej – Ajntraht 0:1

14. septembar

Grupa A
Rendžers – Napoli 21.00
Grupa E
Milan – Dinamo (ZG) 18.45
Čelsi – Salcburg 21.00
Grupa F
Šahtjor – Seltik 18.45
Real – Lajpcig 21.00
Grupa G
Kopenhagen – Sevilja 21.00
Mančester siti – Borusija (D) 21.00
Grupa H
Juventus – Benfika 21.00
Makabi (H) – PSŽ 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari