Basilašvili demantovao da je nameštao mečeve 1Nikoloz Basilašvili. Foto: EPA-EFE

Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili, kojeg je nemačka TV stanica ZDF optužila da je nameštao mečeve, demantovao je ove tvrdnje u zvaničnom saopštenju.

Novinari ZDF tvrde da je Basilašvili učestvovao u nameštanju mečeva zajedno sa Rusom Aslanom Karacevom, a da su njih dvojica to činili u dogovoru sa njihovim zajedničkim trenerom, Belorusom Jahorom Jacikom.

„Proteklog vikenda dobio sam informacije o natpisima nemačkih medija koji spominju moje ime u vezi sa navodnim ‘nameštanjem’ teniskih mečeva. Takvi navodi nemaju nikakvog uporišta u realnosti i ja ih poričem što je snažnije moguće“, tvrdi gruzijski teniser, a zatim dodaje:

„Neprihvatljivo je da se moje ime blati takvim apsurdnim optužbama. Zahtevam da se sa takvim tekstovima odmah prestane i ja u potpunosti demantujem sve što je napisano. Kontaktirao sam sa nemačkom advokatskom kancelarijom koja će morati da zaštiti moje interese i reagovati na svaki mogući način kako bismo se borili protiv ovih deiznformacija koje štete mojoj reputaciji“, piše u saopštenju koje je na društvenim mrežama objavio Nikoloz Basilašvili.

 

ZDF je objavio da je po informacijama do kojih su došli njihovi novinari nameštanje mečeva organizovao trener Jahor Jacik, kao i da su se time bavili od 2013. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari