Basilašvili namučio Đokovića, sledeći je Bautista 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković je ispunio očekivanja da se nađe u polufinalu Otvorenog prvenstva Katara, ali je meča sa Robertom Bautistom Agutom došao teže nego što se mislilo.

Gruzijac Nikolaz Basilašvili pokazao je „zube“ najboljem teniseru sveta i prvom setu i svojom igrom ga naterao da izvuče maksimum iz sebe ne bi li došao do pobede 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Da Đoković neće lako izaći na kraj ni sa Basilašvilijem, kao što je to bio slučaj u prethodnoj rundi protiv Martona Fučoviča, videlo se već na startu prvog seta. Gruzijac je odmah napravio brejk u prvom gemu i potom je diktirao rezultatski tempo prvog seta. Đoković se „probudio“ tek kada je Basilašvili napravio drugi brejk pri rezultatu 1:4. Uspeo je Srbin da smanji na 3:4 i 4:5, ali je na kraju ipak morao da prizna poraz (4:6) u prvom setu posle 43 minuta igre.

Drugi set, druga priča. Đoković je svom silinom krenuo da „lomi“ Gruzijca, a agresivna igra donela mu je brzi brejk i prednost od 3:0. Ostatak seta bila je za rutina za Srbina, pa je jedina nepoznanica bila koji će biti konačan ishod (6:3). Međutim, taman kada se očekivalo da će u trećem setu Đoković rutinski moći da dokrajči rivala, umalo je usledila rezultatska drama. Gruzijac je dobio prva dva gema, a Đoković je bio prinuđen da ga prati na svoj servis. Tek kada je srpski teniser uspeo da preokrene rezultat na 4:3, mogao je da se nasluti pobednik. Deprimirani Gruzijac je u tim trenucima prestao da pruža otpor kakav je imao tokom većeg dela meča i Đoković je zatim lako priveo meč kraju za konačnu pobedu (6:4).

Naredni Đokovićev rival Roberto Bautista Agut savladao je juče Stana Vavrinku sa 2:0 (6:4, 6:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari