Basketaši Srbije protiv Rusije u polufinalu Olimpijskih igara 1Foto: FIBA

Basketaši Srbije saznali su ko će im biti protivnik u polufinalu Olimpijskih igara, nakon što je reprezentacija Rusije u basketu 3×3 savladala je selekciju Holandije u četvrtfinalu rezultatom 21:19.

Ove dve selekcije već su se susrele na Olimpijskim igrama, i to danas, kada su basketaši Srbije slavili rezultatom 21:10 i u polufinale Olimpijskih igara se plasirali kao jedina neporažena ekipa.

Sistem takmičenja u Tokiju je bio takav da su ekipe u prvom delu takmičenja igrale svaka protiv svake, te da dve ekipe sa najboljim plasmanom idu direktno u polufinale, a naredne četiri ekipe na tabeli igrale su četvrtfinale.

Srbija se u polufinale plasirala kao prvoplasirana ekipa sa svih sedam pobeda u sedam odigranih utakmica, dok je u drugo polufinale direktno ušla reprezentacija Belgije sa četiri pobede.

U prvom četvrtfinalu susrele su se Holandija i Rusija, a nakon izuzetno neizvesne utakmice slavio je ruski tim rezultatom 21:19.

U drugom četvrtfinalu igraće selekcije Letonije i Japana, a pobednik te utakmice u polufinalu će igrati sa ekipom Belgije.

Polufinalna utakmica između reprezentacija Srbije i Rusije na programu je sutra od 10.30 časova po srpskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari