Baskonija i Barsa bez izbora 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Sve što su uradili u drugim mečevima u Moskvi i Istanbulu, Baskonija i pogotovo Barselona olako su prokockali u prvim susretima na svom terenu.

CSKA i Efes munjevito su napravili „ribrejk“ i večeras će u Vitoriji i Barseloni imati prvu meč-loptu za plasman na Fajnal-for.

Da bi produžili seriju, košarkaši Baskonije trebalo bi večeras da odigraju osetno kolektivnije i preciznije, pogotovo u šutu sa distance. Mizernih 29,2 odsto ne bi bilo dovoljno za trijumf ni protiv daleko slabijih ekipa nego što je CSKA.

– U ovako bitnim utakmicama jednostavno je nedopustivo da napravite toliko grešaka i imate preveliki broj praznih minuta. Bilo je i dobrih momenata, međutim to je bilo nedovoljno da se savlada rival poput CSKA. Zaista se radujem narednom susretu i željno iščekujem da vidim kako će reagovati moji izabranici – poručio je Velimir Perasović, trener Baskonije.

Barselona je imala punu halu uz sebe, ali ne i igru na trećem meču četvrtfinalne serije Evrolige protiv Efesa. Tim Svetislava Pešića potučen je do nogu kod kuće (102:68) čime je tim iz Istanbula poveo 2:1 u seriji, pred naredni meč u Blaugrani. Srpski trener bio je razočaran posle debakla svog tima, koji je neočekivano stigao pet dana nakon „brejka“ u Sinan Erden dvorani.

– Mi nismo imali potrebnu agresivnost, odbrana je bila jako loša, a na taj način ne možete da pobedite ofanzivnog protivnika. Mi nismo zaustavljali njihove igrače, nismo bili spremni za takmičenje u defanzivi, za dvoboj, a kada igrate tako protiv odličnog rivala, kakav je Efes, ne možete ni očekivati uspeh. Larkinu smo dozvolili da postigne 30 poena, od čega je samo dva dao sa penala, jer ga uopšte nismo čuvali. Imam utisak kao da je to bila igra nula na pet, a ne pet na pet – ogorčeno je delovao Svetislav Pešić, a sve pred večerašnji susret.

Igraće i u 40. godini

Felipe Rejes igraće za aktuelnog prvaka Evrope i naredne sezone, uprkos tome što ima 39 godina. Real je saopštio da je produžio ugovor sa kapitenom na još jednu sezonu. Rejesu će to biti 16. sezona u madridskom klubu u koji je stigao 2004. iz Estudijantesa. Rekorder po broju odigranih mečeva u Evroligi sa Realom je osvojio 19 trofeja, među kojima su dve titule Evrolige sa Fajnal-fora 2015. godine i u Beogradu 2018, Evrokup 2007, kao i šest pehara šampiona Španije. Veliki uspeh ostvario je i sa reprezentacijom Španije. Osvojio je 10 medalja u karijeri, od kojih su najsjajnije tri evropska i jedno svetsko zlato, kao i dva olimpijska srebra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari