Baskonija se ne šali, Luka Vildoza će morati na sud 1foto: Cibona/Marin Susic

Kada je odlučio da NBA ligu zameni Evroligom, dolaskom u Crvenu zvezdu, Luka Vildoza je bio svestan da će Baskonija zatražiti svoja potraživanja koja su bila ugovorom dve strane i definisana.

Baskijci su argentinskog plejmejkera na vreme upozorili, još prošle jeseni, međutim Vildoza očigledno nije ozbiljno shvatao situaciju i pravno obavezujuće novčane zahteve Baskonije.

Da se španski velikan ne šali, dokaz je informacija da će Vildoza 27. oktobra morati da se pojavi na sudu u Vitoriji.

Naime, kada je odlazio u NBA ligu, Vildoza se obavezao da će isplatiti razliku između onoga što je platio Njujork na ime obeštećenja i propisane visine koja je predstavljala uslov za prevremeni raskid saradnje.

Vildoza je 6. maja 2021. prešao u Nikse, a validan ugovor sa Baskijcima imao je zaključno sa sezonom 2023/24.

Prema saznanjima španskim medija, razlika uopšte nije beznačajna, naprotiv. U pitanju je pozamašna suma, čak 2.000.000 evra.

Takođe, s obzirom na ugovor sa Baskonijom, koji je važio do 2024. godine, klub iz Vitorije smatra da je imao dogovor sa Vildozom da u slučaju povratka iz NBA lige on raspolaže njegovim profesionalnim pravima.

Dodatno je pitanje da li se to odnosilo samo na konkurenciju u španskom prvenstvu ili na bilo koji klub van NBA lige.

– U slučaju potpisivanja ugovora za klub van NBA, igrač ili klub u koji se priključe moraju finansijski da obeštete Baskoniju – navedeno je bilo u klupskom saopštenju, uz napomenu Baskonije da će „nastaviti sa preduzimanjem odgovarajućih pravnih radnji, u odbrani do poslednje granice svojih prava, kako protiv Luke Vildose, tako i protiv Crvene zvezde kao solidarno odgovorne za navedeno ponašanje, u skladu sa propisima Evrolige.“

Crveno-beli su se, potom, oglasili tvrdnjama da su Vildozu registrovali jer su dobili validne papire iz Milvokija, dok su advokati Luke Vildoze obavestili Baskoniju o svim detaljima novouspostavljene saradnje Argentinca i crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari