Bata Mirković digao ruku za Vidića: Njega i Džajića vidim zajedno u timu 1StarSport

Polako ističe vreme za podnošenje kandidature za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Do narednog ponedeljka, pretendenti na najvažniju poziciju u srpskom fudbalu imaće mogućnost da zvanično uđu u trku. Iako se još uvek nije kandidovao, Nemanja Vidić dobio je podršku od još jednog njegovog bivšeg saigrača iz reprezentacije.

Zoran Bata Mirković neko je ko u svetu fudbala važi za karakternu osobu nesklonu „trulim kompromisima“ i skretanju pogleda sa stvari koje decenijama narušavaju srpski fudbal.

– Bio sam akter svih stvari unazad 10 godina i kao igrač i kao funkcioner i kao trener i ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine izašao sam iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva ’burgijanja i silovanja’ sa svih strana, od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, koji su ti se smejali u lice i izrugivali. To su stvari koje pamtim. Ja sam ostao u tom danu, verujte mi – poručio je Mirković u razgovoru za Sportski žurnal.

Nekadašnji fudbalski as Partizana, potom i trener kluba iz Humske,ubežen je da je Nemanja Vidić ubedljivo najbolji kandidat za mesto predsednika FSS-a.

– Stekao sam utisak da se dižu kuka i motika samo da ne bi Vidić bio. Kad čujem takve stvari, moram da pitam: ’Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio? Je l’ čovek čestit? Ima li ima karakter, fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod ne možemo to da prepoznamo? – začuđen je Mirković, koji predoseća da je Dragan Džajić samo isturen kao kandidat kako se ništa korenito ne bi promenilo u sprskom fudbalu.

– Džajić je jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima… Ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandaidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio protivprirodni blud da vidim jednog protiv drugog! Ja njih vidim zajedno u timu! Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se probrojimo, daj da se razdelimo, ko će za koga.

Mirković ima jasan stav i u vezi sa spočitavanjima da Vidić nema nikakvo iskustvo vođenja jednog kluba a kamoli institicuje formata Fudbalskog saveza Srbije.

– Pre par godina je bivši predsednik (Slaviša Kokeza, prim.aut) izjavio da na toj poziciji „ne treba da se uklizava ili dribla, nego da su potrebni neki drugi kvaliteti“. Koji su to kvaliteti koji su potrebni za vođenje Saveza ili da bi se učestvovalo u nekim klupskim strukturama? Neka neko kaže! Neka izađu ti šmekeri i kažu koji su to kvaliteti? Garantujem da kvalitete na koje su mislili ili aludirali neće od pojedinih ljudi nikad dobiti – nedvosmislen je Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari