Belingem u Realu krenuo putem Kristijana Ronalda, a i strelca dva gola protiv Partizana 1956. 1Foto: AP/Fermin Rodriguez

U španskoj ligi, a i u Realu nijedan engleski fudbaler ranije nije bio strelac u svoje prve dve utakmice.

To je pošlo za rukom Džudu Belingemu, koji je ovog leta došao u“ kraljevski klub“ iz dortmundske Borusije.

U pobedi madridskog velikana u prvom kolu protiv Atletika u Bilbaou (2:0) dao je jedan gol, a u Almeriji i dva.

Posle Kristijana Ronalda nije bilo takvog golgeterskog početka u Realu, a portugalski as, koji je stigao iz Mančester junajteda 2009, čak je u istoriji španske lige jedini strelac na prva četiri meča (1+1+2+1).

U tom društvu je i Holanđanin Vesli Snajder. U Realu, kome je pristupio iz Ajaksa 2007, nije ostavio nezaboravan utisak u dve godine, a krenuo je obećavajuće, s golovima na prva tri meča u prvenstvu (1+2+1).

Španac Antonio Gomez je bio velika Realova nada. Prebačen je u prvi tim u zimu 1996. kod argentinskog trenera Horhea Valdana. Dao je po gol u prve dve utakmice.

Do njega prošlo je više od 40 godina od prethodnog takvog početka.Eliodoro Kastanjo Pedrosa, Španac rođen u španskom protektoratu u Maroku, bio je u sezoni 1954/55. u dresu kluba iz Tanžera najbolji strelac Druge lige. Uzeo ga je Real, a po gol u svoja prva dva ligaška iskušenja u najboljem društvu postigao je u 11. i 12. kolu.

S „kraljevskim klubom“ je osvojio prvi Kup šampiona 1956. U prvoj utakmici četvrtfinalnog duela s Partizanom u Madidu, koji je domaćinu pripao s 4:0 (u revanšu 3:0 za crno-bele), dvaput je savladao Slavka Stojanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari