Belorusi slavili u Nišu 1Foto:RSS

Reprezentacija Srbije poražena je od Belorusije 27:36 (13:20) u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Izabranici selektora Jurija Ševcova pružili su sjajnu partiju i sasvim zasluženo savladali srpski tim pred 4.000 gledalaca u punom niškom „Čairu“.

Srbija: Šešum 1, Đukić 8(3), Nenadić 5(1), Radivojević, Marković 2, Đorđić 5, Stojković 2, Ilić, Rnić, Milić, Zelenović 4, Abutović, Marsenić, Stanojević, Nikolić, Cupara

Belorusija: Bruka 1, Kuleš, Šinkel, Puhovski 8, Mackevič, Rutenka 2, Saldatenka, , Nikulenka 3, Šilović 5, Šumak, Jurinok 7, Baranju, Padšvalau, Karalek 7, Titu, Bokan
Semafor:2:7 (10.) 8:10 (18.) 9:14 (22.) 11:14 (20.) 13:18 (29.) 15:23 (34.) 20:24 (42.) 23:28 (48.) 24:32 (55.)
Igrač utakmice: Boris Puhovski (Belorusija)

Po srpskom receptu iz Gdanjska, jako u odbrani, te brzo i efikasno u napadu, beloruski rukometaši su već u uvodnih deset minuta stekli ubedljivu prednost 7:2. U timu Jurija Ševcova bili su raspoloženi svi, a sigurnost igri i rezultatu davao je odlični mladi golman Vjačislav Saldatenka.

Trgli su se srpki rukometaši nošeni sjajnom niškom publikom i golovima domaćina, Nišlije Darka Đukića došli na 8:10 posle 18. minuta, ali snage za preokret nije bilo. Serija lakih golova preko Jurinoka i Šiloviča, odveli su Beloruse na +7 – 18:11 pred kraj prvog poluvremena.
Nije trebalo Belorusima mnogo vremena da dođu do +8 (23:15) na startu drugog poluvremena. Selektor Jovica Cvetković promešao je karte, a najviše dobio od Petra Đorđića, koji se sa tri gola, uz par odbrana Vladimira Cupare, vratio Srbiju na 24:20 u 42. minutu.

Izdržali su Belorusi pritisak predvođeni srednjim bekom Borisom Puhovskim, koji je imao rešenja za srpsku odbranu, Održavali su Belorusi prednost, doprinos tome dale su i odbrane Ivana Macikeviča. Gol Nikulenke odveo je goste u Nišu na +7 u 54. minutu – 31:24, kada je postalo jasno da orlovi nemaju snage za povratak.

Žarko Šešum, kapiten reprezentacije Srbije:
– Delovali smo dezorijentisani. moramo da spustimo loptu i krenemo polako dalje. Videli smo da ne postoji čarobni štapić i da sa četiri treninga i više hiljada pređenih kilometara ne može sve da se skocka. Belorusi su bili bolji od nas u svim segmentima. Imamo dva boda iz ovog mini ciklusa i prava je šteta što ga nismo završili sa četiri.

Jovica Cvetković, selektor reprezentacije Srbije:

– Čestitam Belorusiji na pobedi i izuzetno dobroj igri. Utakmica u Poljskoj nas je slomila, pokušali smo sve, ali ništa nije išlo od ruke, apsolutno u svim segmentima smo pali. Uzrok toga je umor. Probali smo da se regenerišemo posle Poljske, ali očigledno smo se previše potrošili. Igračima nemam šta da zamerim, mogu samo da čestitam. Imali smo plan da osvojimo dva boda u ova dva meča. Potrebno je vremena da se igrači naviknu na moj sistem rada. Biće to bolje u budućnosti. Prihvatam sve što nije valjalo, a momci su dali sve od sebe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari