Džaka i Šaćiri dolaze u martu da igraju na "Karađorđu" u Novom Sadu 1EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Evropska fudbalska federacija izabrala poprište meča kvalifikacija za sledeći kontinentalni šampionat.

Na sajtu Evropske fudbalske federacije osvanula je informacija da će se reprezentacije Belorusije i Švajcarske za važne bodove boriti 25. marta na stadionu Vojvodine, od 18.00.

Razlog je vrlo logičan, jer je Belorusija pod sankcijama i njena selekcija, zbog podrške vlasti te države vojnoj agresiji Rusije na Ukrajinu, ne može da igra utakmice na domaćem terenu.

Međutim, pitanje je koliko će doneti bezbedonosnog rizika, obzirom da dres Sajdžija nose i Švajcarci albanskog porekla, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri. Vrsni fudbaleri, ali i vinovnici incidenata u duelima te selekcije i Srbije na Svetskim prvenstvima u Rusiji 2018. i u Kataru ove godine.

A, imajući u vidu činjenicu da ovdašnje stanovništvo većinski ima proruski stav kada je u pitanju višemesečni ratni sukob dve nekadašnje republike SSSR. Naravno, UEFA nije mogla da povuče ovakav potez bez saglasnosti Fudbalskog saveza Srbije, a ono da zeleno svetlo bez odobrenja odgovarajućih državnih organa.

Inače, u istoj kvalifikacionoj grupi sa Švajcarcima i Belorusima nalazi se i selekcija Kosova, ali još nije poznato gde će je ugostiti suspendovana reprezentacija.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari