Ben hoće da naplati "odsustvo" 1Foto: STARSPORT

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela potvrdio je da klub i El Fardu Ben (30) još uvek nemaju dogovor oko potpisivanja novog ugovora. Ukoliko do leta ne dođe do dogovora, Ben će moći da kao slobodan igrač napusti crveno-bele.

– Razgovaramo dugo, postoji obostrana zainteresovanost da se ugovor potpiše, u ovom trenutku razmimoilaženje je u tome što Ben traži veću platu nego što mu je Zvezda ponudila. Razgovaraćemo dalje, nadam se da ćemo se dogovoriti – rekao je Mrkela, a preneo Mondo.

Pregovori su prema nezvaničnim informacijama zapeli oko 150.000 evra na godišnjem nivou.

Fudbaler sa Komorskih Ostrva po sadašnjem ugovoru prima 500.000 evra godišnje (41.600 mesečno), ali je izrazio želju da mu novi ugovor glasi na 650.000.

Podsetimo, Ben je letos izostavljen sa liste igrača koji su bili registrovani u Ligi šampiona pošto je uprava bila odlučna u nameri da ga proda.

Kako do transfera ipak nije došlo, tadašnji trener Vladan Milojević mogao je da ga ubacuje samo na mečevima domaćeg prvenstva.

Novi trener Dejan Stanković pokazao je na dosadašnjim pripremnim mečevima da računa na Bena u prvom timu, što je verovatno razlog više zašto je fudbaler odlučio da zatraži povišicu.

rkela je naglasio da čak i ako propadnu pregovori sa Benom, klub neće zahtevati od trenera da više ne računa na njega.

– Pre godinu i po dana pokazali smo da se prema igračima ne odnosimo na takav način, već po potrebama Crvene zvezde. Videli ste to na primerima Donalda i Le Taleka. Ben je opravdao svoje ulaganje, igrao je odlično i ponašao se profesionalno. Voleo bih da ostane u Zvezdi ako treba i do kraja svoje karijere, jer je sjajan igrač i čovek – zaključio je Mrkela.

Danas poslednja provera

Fudbaleri Crvene zvezde danas će odigrati protiv slovačke Dunajske Strede poslednji meč na pripremama u Turskoj (15.00). Utakmica sa Aktobeom, koja je trebala da se igra u četvrtak, otkazana je na zahtev trenera Dejana Stankovića koji je navodno hteo da odmori igrače posle napornih priprema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari