Ben Jeder odveo Sevilju, a Džeko Romu u četvrtfinale Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL

Iza nas je još jedno spektakularno veče u Ligi šampiona, a senazaciju o kojoj će narednih dana pričati čitava fudbalska Evropa priredila je Sevilja koja je posle andalužanskih 0:0 u prvom meču pobedila ekipu Mančester junajteda na „Old Trafordu“ u revanšu 2:1.

U prvih 70 minuta utakmice viđena je prava uspavanka, a onda je strateg gostiju Vićenco Montela povukao potez koji je čitav tok utakmice u roku od samo 120 sekundi u potpunosti preokrenuo.

Umesto malo zapaženog Luisa Murijela u igru je ubacio Visama Ben Jedera, strelca do tog trenutka šest Seviljinih golova u najkvalitetnijem klupskom evropskom takmičenju ove sezone, a u roku od samo šest minuta postigao je dva pogotka, posle kojih Junajted više nije imao odgovora.

Prvo je sjajno umakao poslednjoj liniji domaćih, lako prevario Baija i smestio loptu pokraj desne stative De Heinog gola, da bi nedugo zatim zatresao mrežu protivnika glavom i to nakon kornera.

Činilo se da je to to što se golova na „Old Trafordu“ večeras tiče, ali je ubrzo Junajted pripretio.

Nakon izvedenog slobodnog udarca Ešli Janga, štoper Kris Smoling je ostao sam na petercu ali je loptu loše zahvatio, pa je prilika otišla u nepovrat.

Već u narednom napadu Junajted je probio po boku, sjajnu Pogbinu loptu po zemlji Lukaku je sa samo deset metara poslao daleko iznad prečke gola Serhia Rika, da bi se već u narednom minutu ispravio i posle kornera postigao utešni pogodak.

Nakon tog gola Junajted je imao još nekih prilika, ali lopte Rašforda i Pogbe su završavali pored stativa gostujuće ekipe.

Na taj način Sevilja se prvi put nakon 60 godina kvalifikovala u četvrtfianle najjačeg klupskog evropskog takmičenja, a Junajtedu ostaje da završi Premijer ligu na jednom od prva četiri mesta kako bi naredne sezone pokušao da ode korak dalje, makar kada se radi o najprestižnijem takmičenju u Evropi.

Sevilji će se u narednoj fazi takmičenja pridružiti i Roma koja je minimalnim rezultatom savladala Šahtjor i tako zahvaljujući golu u gostima prošla dalje (prvi meč 2:1 za Šahtjor).

Strelac jedinog gola na „Olimpiku“ bio je Edin Džeko, čime je još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi i da će još imati šta da kaže u ovom takmičenju u tekućoj sezoni.

Prošle nedelje plasman u četvrtfinale obezbedili su Real, Juventus, Liverpul i Mančester siti, a nakon sutrašnjih revanš duela Bešiktaš – Bajern Minhen (prvi meč 5:0 za Bajern) i Barselona – Čelzi (prvi meč 1:1), biće poznati svi učesnici na žrebu koji je na programu u petak u 13 časova u Nionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari