Ben: Nema lakih protivnika 1Foto: STARSPORT

Očekivali su navijači, pa čak i pojedini fudbaleri Crvene zvezde, da će srpski prvak lako izaći na kraj sa letonskim Spartaksom u revanšu uvodnog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Da će u Beogradu „naplatiti“ sve promašaje iz meča u Rigi i da će „delijama“ priuštiti pravu goleadu. Srećom, trener Vladan Milojević i igrači na terenu bili su svesni da je u fudbalu sve manja razlika između „malih“ i „velikih“. Šta više, morali su crveno-beli dobro da se pomuče da bi došli do pobede (2:0) koja ih je odvela u dvomeč sa litvanskim šampionom Sudovom.

Nenad Krstičić je, kao obično, ne samo zatvarao sve prilaze golu Borjana, već je učestvovao u kreiranju većine napada svog tima i na kraju postigao efektan gol (petom je sproveo loptu u mrežu) kojim je praktično obezbeđen trijumf.

– Teška utakmica, odlično su stajali na terenu, teško ih je bilo probiti. Oni su zatvorili sredinu terena, puštali su nas da napadamo po boku i centriramo i bilo je veoma teško. Napadali smo tokom celog susreta i bilo je normalno da dođemo do gola, a posle je već bilo lakše – rekao je Krstičić.

El Fardu Ben bio je strelac prvog pogotka za Crvenu zvezdu protiv Spartaksa u 78. minutu i taj gol je crveno – belima odškrinuo vrata za prolaz u drugo kolo.

– Pokazali smo da smo bolji od njih i bilo je veoma važno za tim, ali i za mene lično da pobedimo. Pokušavali smo kroz sredinu, po bokovima i iz prekida i na kraju imao sam sreće da postignem gol. Svi mečevi će biti ovakvi, zbog toga moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Videli smo da veliki timovi ne znače ništa, sve je manja razlika između „velikih“ i „malih“. Svako može da pobedi svakoga. Mi znamo šta je potrebno da radimo, a to je da igramo sve bolje – tvrdi Ben.

Dejan Meleg, letošnje pojačanje Crvene zvezde, zadovoljan je debijem.

– Sigurno da prija da se pobedi na debiju. Hvala navijačima na podršci, mnogo nam je značila. Ovu utakmicu treba odmah da zaboravimo. Uvek je teško protiv ekipa koje se brane, iako ova nije na visokom nivou. Na kraju smo uspeli da slomimo otpor i mislim da smo zasluženo prošli – rekao je iskusni vezista.

U petak će se crveno – beli još jednom, najverovatnije, uveriti da nije lako igrati protiv „malih“, jer na „Rajko Mitić“ dolazi debitant u Superligi, Dinamo iz Vranja a u utorak, na istom mestu, treba pokazati naučeno protiv Suduve.

Suduve pomerila meč sa Dinamom

Fudbaleri Crvene zvezde i vranjanskog Dinama, ipak, će u petak odigrati utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ u 1. kolu Superlige Srbije. Meč je pomeren za dan ranije kako bi crveno-beli što odmorniji dočekali litvansku Suduvu u utorak u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Beogradu. Duel Zvezde i novajlije u Superligi počinje u 20 sati, isto kao meč između Vojvodine i lučanske Mladosti u Novom Sadu.

Litvanska „legija stranaca“

Litvanski šampion Suduva je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona napravio veliko iznenađenje eliminisavši APOEL iz Nikozije, ukupnim rezultatom 4:2 i s čak 10 stranaca u sastavu. Pored našeg Aleksandra Živanovića, eks igrača Mladosti iz Lučana, Jagodine, Hajduka iz Kule i Čukaričkog, za isti tim nastupaju Hrvati Kardum i Švrljuga, Bosanac Topčagić, Čileanac Asevedo, Brazilci Bruno Dibal i Giljerme, Belorus Gajdučik, Australijanac Ridli i strelac het-trika protiv Kiprana – Sisilija iz Holandije. Klub je nastao pre 97 godina, pod ovim nazivom takmiči se od 1994, a član najjače nacionalne ligi je od pre 16 leta. Stadion u Marijampolju broji svega 6.250 mesta, a na njemu su vođene bitke za dva Kupa Litvanije (2006. i 2009. godine) i dva tamošnja Superkupa (2009, 2018), što su uz aktuelnu titulu najveći dosadašnji dometi Zvezdinog rivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari