Benfika pod istragom zbog nameštanja utakmica 1Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Portugalski fudbal potresa ozbiljan skandal pošto je policija započela detaljnu istragu protiv Benfike, posle saznanja da je ovaj gigant nameštao utakmice između 2016. i 2020. godine.

Istraga je zasnovana na informacijama posle hakovanih brojnih klupskih fajlova, uključujući e-poštu sa zvaničnih adresa kluba.

Pod istragom su svi ljudi koji su u tom periodu bili deo uprave kluba, uključujući i aktuelnog predsednika Ruija Kostu. Predsednik Benfike je u to vreme bio Luis Filipe Vijeira, a Kosta je radio direktno pod njim, nasledivši ga kada je podneo ostavku nakon optužbi za pranje novca i utaju poreza.

Kosta je važio za čoveka bez mrlje na svom imenu, ali bi to definitivno moglo da se promeni posle najnovije istrage o njegovom klubu.

Da situacija nije naivna potvrđuje je to što je Benfika klupskim saopštenjem potvrdila da je klub pod policijskom istragom, ne otkrivajući više detalja.

„Posle objavljene vesti o ovoj temi, možemo potvrditi da se od 3. januara vodi istraga protiv kluba, protiv svih članova Upravnog odbora od 2016. do 2020. godine, ali i svih onih koji su aktuelno rukovodstvo kluba“, saopštila je Benfika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari