Benzema: Čarobna noć, baš kao i ona protiv Pari Sen Žermena 1 EPA-EFE/NEIL HALL

Fenomenalnu noć imao je Karim Benzema na Stamford bridžu. Het-trikom, drugim vezanim u Ligi šampiona na isto toliko mečeva, centarfor Reala praktično je sam matirao Čelsi u Londonu (1:3) i time omogućio saigračima da revanš četvrtfinala dočekaju daleko mirnije u odnosu na rivala.

Ne samo što je vezao het-trikove protiv rivala formata PSŽ-a i aktuelnog prvaka Evrope, Benzema je oduševio načinima na koje je matirao Mendija kod prvog i drugog gola.

Različitim udarcima glavom, a opet tako gracioznim, francuski reprezentativac oduševio je javnost. Kod prvog gola, iz punog trka zahvatio je loptu glavom na način da je golman Čelsija samo ulepšao pogodak. Benzema se pritom fenomenalno kretao nakon razmenjenog duplog pasa sa Vinisijusom.

Kod drugog, 35-godišnji napadač se još bolje kretao bez lopte, izbegavši ofsajd u idealnom momentu kada se Modrić pripremao da ga centaršutom pogodi u trepavicu.

Izvio se, pritom, Benzema u vazduhu i parabolom uhvatio Mendija u raskoraku.

„Ovo su čarobne noći, kao i na Bernabeuu protiv Pari Sen Žermena.  Izašli smo na teren da pobedimo, da pokažemo da smo Real Madrid. Stvari su dobro funkcionisale, igrali smo dobro od prvog do poslednjeg minuta“, poručio je Benzema.

Treći gol bio je plod prave napadačke lukavosti Francuza, koji je iskoristio veliku grešku Eduara Mendija i postavio konačan rezultat meča početkom drugog poluvremena.

„Zadovoljan sam podjednako svakim golom, bili su od velike važnosti. Najsrećniji sam zbog toga što am postigao treći, jer sam jednu šansu propustio u prvom poluvremenu i razmišljao sam o njoj. Veoma je važno postizati golove. Potom sa postigao treći i bio sam veoma srećan“, naveo je reprezentativac Francuske, koji je na Stamford bridžu došao do 37. ovosezonskog gola u dresu Reala na 36 utakmica, što je fenomenalan učinak.

Od kada je došao u Real Madrid u julu 2009. godine, samo je u prvoj sezoni postigao jednocifren broj golova (devet), a najviše do sada dao je u sezoni 2011/2012. kada je dao 32 gola na 52 utakmice. U sezonama 2018/2019. i 2020/2021. po 30 puta se upisivao u strelce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari