Benzema gazda u svlačionici Reala 1Foto: EPA-EFE/ SASCHA STEINBACH

Real Madrid se provukao u Menhengladbahu i zahvaljujući dva gola Karima Benzeme posle 87. minuta igre uspeo da protiv Borusije kroz „iglene uši“ izbori remi – 2:2.

Međutim, španska javnost se umesto analizom igre više bavi pričom da li je trener Zinedin Zidan potpuno izgubio kontrolu nad svlačionicom.  Snimak s poluvremena na kome se vidi obraćanje Benzeme levom beku Mendiju s rečima da ne dodaje loptu levom krilu Vinisijusu pokazuje po tvrdnji „Marke“ sve probleme koje trenutno ima „kraljevski klub“.

– Meni uvek dodaj loptu, ne njemu (Vinisijusu), on igra za sebe – rekao je Benzema u tunelu Mendiju, a kasnije se na terenu potvrdilo da je Francuz na poziciji levog beka uvek tražio svog zemljaka, pre nego Brazilca koji mu se otvarao.

Mediji sa Iberijskog poluostrva podsećaju da je za vikend, tokom „El klasika“ protiv Barselone Isko uhvaćen da je ogovarao Zidana.

Francuski trener je tada za rekao da mu je to poznato i da je razgovarao s njim oko toga koliko mu vremena daje da provodi na terenu, ali stav Benzeme će teško moći da opravda, pošto očigledno nije izrečen u šaljivom tonu, a i na terenu se videlo da se sprovodi ono što je napadač tražio.

„As“ u svom tekstu tvrdi da u svlačionici Reala postoji ozbiljna podela na starije i mlađe igrače, a među one koji su u nepovlašćenom položaju ubraja i srpskog napadača Luku Jovića.

– Rival je dva puta ušao u naš kazneni prostor i dva puta dao golove. Dobro je da je Benzema uspeo da pre kraja postigne dva gola jer je nerešeno pravedan ishod – rekao je vezista Reala Kazemiro posle meča.

Prednost od dva gola ispustio je i Ajaks koji je u Bergamu vodio sa 2:0, ali je morao da se protiv Atalante zadovolji sa samo 2:2. Kapiten „kopljanika“ Dušan Tadić postigao je u 30. minutu iz penala prvi gol za holandski klub, a Traore kasnije drugi.

Zapata je sa dva pogotka u drugom poluvremenu doneo bod Atalanti.

– Kada se ekipa vrati posle 0:2 i osvoji bod onda to izgleda kao da je sjajno uradila posao, odnosno da se vratila iz nečeg što je delovalo nemoguće. Međutim, istina je da smo previše lako, bez koncentracije ušli u utakmicu i dozvolili Ajaksu da kontroliše igru na našem terenu. Posle smo samo popravljali štetu. Srećom, ovaj put smo uspeli, ali drugi put ovakve greške neće moći da se isprave – rekao je trener Atalante Đan Pijero Gasperini.

Trener Lokomotive Marko Nikolić nije bio nezadovoljan uprkos tome što je njegov klub u Moskvi sve do 79. minuta imao nerešen rezultat protiv Bajerna, ali je na kraju presudio gol Kimiha – 1:2.

– Odlično smo odigrali utakmicu. Imali smo mnogo šansi, ali ih na kraju nismo iskoristili i zato smo kažnjeni. Verujem da je i navijačima bilo zanimljivo da vide da možemo da se nadigravamo sa jednim od najboljih klubova na svetu. Ja sam svakako zadovoljan onim što sam video – zaključio je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari