Beograd izabran za domaćina Svetskog prvenstva u boksu 2021. 1

Svetska bokserska federacija odlučila je na sastanku u Budimpešti da se Beogradu dodeli organizacija Svetskog prvenstva 2021. godine.

Glavni grad Srbije je poslednji put bio domaćin SP još davne 1978. godine.

Srbija je imala veoma jake protivkandidate u Budimpešti, ali su Panama i Indija odustale u poslednji čas.

U saopštenju Bokserskog saveza Srbije navodi se da je posle prezentacije predsednika Nenada Borovčanina delegat iz Rusije Umar Kremlev unapred naglas krenuo da čestita Beogradu, a u tome su se pridružili predstavnici Turske i Azerbejdžana.

Potom je predsedavajući umirio prisutne i zatražio da pre glasanja sačekaju da i druge države iznesu svoje prezentacije, ali su zatim Panama i Indija odlučile da odustanu, pa je Beograd jednoglasno izglasan kao domaćin.

– Istorijski događaj za Srbiju i srpski boks. Biće to velika promocija srpskog boksa, celokupnog sporta naredne godine, ali i ogromna promocija naše države, što je ujedno i sama potvrda da je naša zemlja zaista cenjena u celom svetu – rekao je Borovčanin.

Predsednik BSS najavio je da će SP biti organizovano u Beogradskoj areni, a da bi voleo da Silvester Stalone bude jedan od promotera. Među promoterima bi trebalo da se nađu i bivše bokserske legende Ivander Holifild i Roj DŽons.

U saopštenju BSS navodi se u više navrata da je Borovčanin tokom prezentacije u Budimpešti istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „maksimalno podržava srpski sport“, mada nije poznato koliko je ta činjenica imala uticaj na glasanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari