Beograd lobira za dva mesta u Evroligi 1foto: (©Beograd.rs)

Pripreme za organizaciju ovosezonskog Fajnal-fora Evrolige u Beogradu privode se kraju. Tim povodom održan je sastanak Organizacionog odbora u Skupštini grada na kome su prisustvovali: Željko Obradović, Nebojša Čović, Božidar Maljković, Nenad Krstić, Goran Grbović, Sonja Vasić, Goran Šašić i Goran Vesić.

Beograd je i pre četiri godine bio odličan domaćin, što je bio jedan od osnovnih razloga da Evroliga, zbog epidemiološki strožijih mera u Nemačkoj, organizacijuzavršnog turnira, ove sezone iz Berlina izmesti u prestonicu Srbije.

“ Za organizaciju Fajnal fora je sve spremno. Ovo je dobra prilika da lobiramo za naš sport, za našu košarku. Svi koji vrede u svetskoj košarci biće ovde u Beogradu. Naš cilj je i njega ne krijemo – da Beograd ima dva kluba u Evroligi“, poručio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Željko Obradović je čak 18 puta bio učesnik na Fajnal-foru, a  u devet navrata podizao je pehar namenjen osvajaču Evrolige. Pre četiri godine sa Fenerbahčeom izgubio je u finalu od Real Madrida koji je tada maestralno predvodio Luka Dončić.

„Mislim da je jedna od ključnih razloga što je Beograd ponovo domaćin bila odlična organizacija 2018. godine. Ja sam tad bio sa mojim timom i znam koliko su svi ostali klubovi bili zadovoljni. To je presudilo da Evroliga ponovo da Beogradu takmičenje… Nadam se da će se svi osećati prijatno, kao i uvek kada stranci stignu ovde“ naveo je Obradović, dok je Goran Šašić, predsednik Organizacionog odbora otkrio da su od 2000. godine, samo su Istanbul, Berlin, Madrid i Barselona bili po dva puta domaćini završnog turnira Evrolige.

„Koliko je ovo globalni događaj, nabolje se vidi kroz države odakle dolaze kupci ulaznica za Turkish Airlines EuroLeague Final Four, počevši od Argentine i Kolumbije iz Južne Amerike preko SAD, zatim Mongolije i Avganistana u Aziji do Emirata i Israela na bliskom Istoku i, naravno, mnogih evropskih država“, naveo je Šašić, poručivši da će u organizacionom smislu posotjati razlike u odnosu na F4 od pre četiri godine.

„Fan zona će umesto na Kalemegdanu, ove godine biće na Savskom trgu, a juniorski turnir će umesto u hali Aleksandar Nikolic biti u hali Ranko Žeravica. Formirana su tri odbora za realizaciju ovog projekta počevši sa Lokalnim organizacionim komitetom, koji predvode Dejan Damjanović i Filip Sunturlić kao direktori, a kojima će pomagati dvadesetak njihovih saradnika. To je veliki izazov za sve njih zbog nedostatka vremena sa kojim smo se suočili i zato smo angažovali ljude sa ogromnim iskustvom u organizaciji takvog sportskog dogođaja. Sledeći organizacioni odbor je onaj kojim ja predsedavam, a potpredsednik je Goran Grbović. Osim nas, u njemu su direktori KK Partizan i KK Crvena Zvezda kao i predstavnici Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Aerodroma Nikola Tesla, kao i BIA, zatim, Minstarstva Unutrašnih poslova, spoljnih poslova, Pravde, sporta, zdravlje, kao i odbrane“, istakao je predsednik Organizacionog odbora Fajnal fora u Beogradu 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari