Beograd opet hoće da organizuje F4 Evrolige 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Grad Beograd je 2018. uspešno položio test organizujući Fajnal-for Evrolige na visokom nivou. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, otkrio je da menadžment Grada uveliko radi na tome da ponovo dobije organizaciju F4 Evrolige.

Te 2018. viđeno je iznenađenje u finalu Fajnal-fora. Real je savladao Fenerbahče, a tada 19-godišnji Luka Dončić dobio je priznanje MVP.

Prema ocenama čelnih ljudi Evrolige, organizacija F4 turnira bila je na visokom nivou, što Goran Vesić vidi kao ključni argument u dobijanju nove šanse da Grad Beograd organizuje isti događaj.

Vesić je otkrio da se u ponedeljak zvanično obratio Evroligi i podsetio da je Beograd 2018. godine bio domaćin ovog turnira koji je ocenjen kao najbolje organizovan.

„Da pitate danas klubove u Evroligi gde žele da igraju, pobeđuje Beograd zato što su se svi dobro proveli i imaju lepo sećanje na taj turnir“, rekao je Vesić za TV Prva.

Vesić nije obeshrabren ni činjenicom da je pandemija korona virusa u jeku i da je samim tim organizacija svakog većeg događaja na međunarodnom nivou krajnje neizvesna.

Berlin je dobio organizaciju Fajnal-fora ove godine, međutim to ne ohrabruje zamenika gradonačelnika.

„Mislim da nam šanse nisu male i nadam se da bismo već i ove godine mogli da budemo domaćini. Oni sada vode računa o tome da završni turniri ne mogu da budu u zemljama gde postoje veća ograničenja. U svakom slučaju, ako to ne bude ove, biće narednih godina“, samouveren je Vesić.

„Borim se i želim da svake godine imamo jedno veliko takmičenje u Beogradu, to je dobra promocija sporta, turizma, ali i promocija našeg grada“, naveo je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari