Beogradski osnovci bodriće sa tribina "Orlove" na utakmici sa Crnom Gorom 1Foto: STARSPORT/Peđa Milosavljević

Više od 10.000 beogradskih osnovaca bodriće reprezentaciju Srbije na utakmici sa Crnom Gorom koja će se u okviru Lige nacija igrati u subotu u Beogradu, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Odlazak na utakmicu reprezentacije omogućen je nastavkom saradnje Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i Fudbalskog saveza Srbije koji je za 202 osnovne škole u Beogradu obezbedio po 50 besplatnih karata.

–  Ovo je druga utakmica na koju besplatno vodimo osnovce pošto su nedavno prisustvovali utakmici sa Rumunijom. Reakcije đaka su tada bile fenomenalne i obećali smo da će takvih događaja biti još. Evo sada još jedne prilike da među decom promovišemo sport, sportsko ponašanje i duh, ali i osećanje pripadnosti svojoj zemlji kroz sportsko navijanje za reprezentaciju – rekao je Gak.

On je poručio da bi bilo dobro da se u ovakve akcije uključe sve sportske i kulturne institucije u gradu i da se đacima pruži što više besplatnog, raznovrsnog, kvalitetnog sadržaja van škola.

–  Sportski i kulturni događaji su pravi način da decu kao društvo učimo pravim vrednostima. To je jedan od načina i da smanjimo vršnjačko nasilje, da ih sklonimo od poroka i da ih usmerimo na pravi način – rekao je Gak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari