Beretiniju operisana ruka 1 EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Italijanski teniser prethodno se povukao sa Mastersa u Majamiju.

Mateo Beretini podvrgnut je hirurškom zahvatu na desnoj ruci, pošto ga je povreda iste sprečila da učestvuje na aktuelnom turniru klase 1.000.

„Moj tim i ja smo razgovarali sa lekarima od mog odustajanja u Majamiju zbog povrede desne ruke. Posle nekoliko skeniranja i procena lekara, odlučili smo da je manja operacija najbolje rešenje za potpun i brz oporavak”, navodi šesti teniser sveta, “U sredu ujutro je operacija obavljena i srećan sam što mogu da kažem da je prošla izuzetno dobro. Doktor već diskutuje sa mojim timom o planovima u vezi sa mojim povratkom na teren. Hvala mnogo na svoj podršci, kao i uvek”, oglasio se šesti reket sveta.

Italijanski teniser nije otkrio kada će se vratiti na teren, pa ostaje da se vidi kada će nastaviti tamo gde je stao na Mastersu u Indijan Veslu , ovog meseca, gde je u četvrtom kolu izgubio od Miomira Kecmanovića. Srpski teniser je taj meč dobio rezultatom 6:3, 6:7(5), 6:4. Na turniru u Majamiju je u drugom kolu trebalo da igra sa Huanom-Manuelom Serundolom, međutim posle povlačenja na njegovo mesto u žrebu uleteo je Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Beretini je ove sezone dobio devet duela i doživeo šest poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari