Berić o "slučaju Teodosić": Da je neki drugi igrač složio bih se sa Pešićem, ali u pitanju je kapiten 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bivši košarkaš Partizana Miroslav Berić izjavio je da mu se ne sviđa to što selektor Srbije Svetislav Pešić nije pozovao Bobana Marjanovića u ekipu za predstojeći Evrobasket, kao i to što je izbacio Miloša Teodosića sa spiska igrača koji će nastupiti na ovom takmičenju.

„Već sam spominjao situaciju i sa Bobijem Marjanovićem koja mi se takođe nije svidela. On je bio pozvan na dve utakmice u kvalifikacijama za SP, kada nije bilo dovoljno igrača, a onda  nije bio na širem spisku. On je veliko košarkaško ime i igra u NBA. To je sve povezano sa ovom pričom. Ne može da se on pozove na dve utakmice, a posle ne. Ne radi se to ovako, gubimo naše legende. Teodosić je kapiten reprezentacije poslednjih nekoliko godina i on je dečko koji igra tu 15 godina. Jedna je stvar ako je to košarkaška odluka, ako on nije za reprezentaciju, ako su ga stigle godine i tome slično. Ali Teo je i dalje veliki igrač. Da mu je na vreme rečeno da se na njega ne računa, da bi bio neki rezervni igrač sa pet, šest minuta, ne bih imao ništa protiv. Ovako se ne radi sa kapitenom. Da ga neko pozove na pripreme i onda nakon sedam dana treninga on ispadne u prvom krugu kao junior, kao kada se dovode mladi igrači da osete reprezentaciju. Teo to nije zaslužio i tako se gube ljudi“, rekao je Berić.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije zabrinuo se i zbog ugleda naše košarke u Evropi.

„Ovo je odjeknulo i u Evropi. Kako će drugi da gledaju na to kako se mi ophodimo prema našim najboljim igračima, legendama reprezentacije i kapitenu. To je ono što me boli. Mogu da razumem da nije u koncepciji. Dolazi do smene generacija, imamo Vasu Micića na njegovoj poziciji koji je sada najbolji plej u Evropi, ali se Teo ne poziva na pripreme ako se ne planira da  ide na Evrobasket. Kako se ophodimo prema legendama i velikim košarkašima? Mi smo njega izgubili. Kakav će sad on imati osećaj prema reprezentaciji? On će da igra još koju godinu, biće i sportski radnik. Ovo nije prvi put, prema legendama se ophodimo loše u svim sportovima. Brzo se sve zaboravlja, idemo samo novac, novac… Bio sam tužan kad sam video sve to. Zamislite kako se oseća Teo, kao „poslednja rupa na svirali“. Da nakon 15 godina on dočeka da ispadne u prvom krugu i da ne bude u 12 igrača. To je smešno, ali više tužno“.

 

Berić se zabrinuo za „atnosferu“ u nacionalnom timu jer su neki reprezentativci na svojim Instagram nalozima pružili podršku svom bivšem kapitenu.

 

„Poljuljana je atmosfera. Bespotrebno to radimo. Upitno je da li ćemo otići na Svetsko prvenstvo, ali ja sam bio optimista kada sam čuo da će svi biti tu na okupljanju. Kad se Jokić vratio bio sam ubeđen da možemo da započnemo sa dve pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Na Evropskom prvenstvu su uvek najviše ambicjie, ali sada ne znam šta da očekujem. Ne kažem da sada ne možemo bez Tea, ali bi druga priča bila da se na vreme njemu saopštilo“, rekao je Berić za sajt Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari