Besprekorni niz Nadala 1foto EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Čitavih dva sata i 48 minuta bili su potrebni Rafaelu Nadalu da slomi otpor prgavog i ratobornog Nika Kirjosa, ali je u tri seta (7:6 /7:0, 5:7, 6:4) nastavio perfektan niz od početka sezone.

Jer je grend slem rekorder do polufinala Mastersa u Indijan Velsu stigao 19. vezanom pobedom u 2022. godini. Tamo ga čeka mladi zemljak Karlos Alkaras, od čijeg reketa je stradao pobednik Indijan Velsa iz 2021. godine Kameron Nori.

– Njegova karijera je nezaustavljiva. Ima strast prema tenisu, dovoljno je skroman da zna koliko mora naporno raditi na sebi, poseduje dovoljno talenta, fizička komponenta mu je odlična… Podseća me na mene u tim godinama, drago mi je što se jedan mladi Španac probija prema vrhu – hvali mladog izazivača „bik sa Majorke“, koji je izgubio samo tri gema u njihovom jedinom meču, na Mastersu u Madridu 2021.

Bez obzira na ogromnu razliku u godinama i profesionalnom iskustvu (35/19), poziciju na ATP listi (4/19) i svemu što ide uz to, mlađi teniser sa Pirineja takođe može da se pohvali formom ova tri meseca.

– Rafa me je uništio prošle sezone u Madridu, a ove godine igra u neverovatnoj formi. Međutim, stvari su sada drugačije, mislim da sam u međuvremenu „porastao“. Čast i sreća je igrati sa takvim šampionom i čovekom, daću sve od sebe da mu se suprotstavim na najbolje što umem i mogu – ne misli da se unapred preda Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari