Betis ima svog najmlađeg strelca debitanta u Primeri u poslednjih 90 godina 1Foto: EPA-EFE/MIGUELANGEL MOLINA

U sedmom kolu španskog fudbalskog prvenstva Granada i Betis su igrali 1:1.

Goste je u vođstvo u 51. minutu doveo Asane Dijao, napadač koji je rođen u Senegalu, ali su ga s tri godine roditelji preneli u Španiju, pa je i reprezentativac „crvene furije“ u mlađim uzrastima, učesnik Evropskog juniorskog prvenstva za igrače do 19 godina nedavno na Malti (poraz u polufinalu s 3:2 protiv potonjeg šampiona Italije).

Njegov pogodak nije običan za istoriju „zelenih“. Čileanski trener Manuel Pelegrini mu je prvi put dao priliku da igra u španskoj ligi, a on je s 18 godina i 21 danom postao najmlađi strelac debitant seviljskog kluba u Primeri u poslednjih devet decenija.

Betis ima svog najmlađeg strelca debitanta u Primeri u poslednjih 90 godina 2
Foto: EPA-EFE/MIGUELANGEL MOLINA

Predratni Betisov igrač Manuel Gabelja je imao nepunih 19 kada je 1933. zatresao Barseloninu mrežu na njenom igralištu. Katalonci su pobedili s 4:1.

Dijao je debitovao prošle nedelje. Ušao je u igru pred kraj utakmice prvog kola Lige Evrope s Rendžersom u Glazgovu umesto Iska, nekadašnjeg Realovog igrača. Škotski velikan je pobedio s 1:0.

U španskom prvenstvu Dijao je najmlađi Betisov debitant posle 2011. Špancu Alvaru Vadilju, takođe krilu, bilo je 16 godina, 11 meseci i 15 dana isto na meču u Granadi, koji je gostima tada pripao s 1:0 na početku sezone 2011/12. On je jedan od najmlađih fudbalera ikada u La Ligi.

Granada je bod uzela preko argentinskog napadača Lukasa Bojea u 67. minutu. Šest minuta kasnije u njenom timu je zaigrao Njegoš Petrović, nekadašnja Zvezdina nada u veznom redu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari