Bez Mareja imamo šanse 1Foto: Starsport

– To što Endi Marej ne dolazi, nama otvara prostor za pobedu i nadam se da će ona teško izvojevana pobeda protiv Kazahstana u martu dobiti pečat u ovom meč u kome ćemo, nadam se, slaviti.

Imamo još dva dana treninga i u četvrtak ćemo konačno znati ko igra – rekao je juče na konferenciji za medije Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije.

Obradović se juče osvrnuo na sve povrede i zdravstvene probleme koji su pratili srpske tenisere – prehlada tek oporavljenog Janka Tipsarevića, povrede Zimonjića i Krajinovića. Selektor je ipak dodao da su svi spremni za predstojeći meč, zahvaljujući se igračima što su se odazvali pozivu „jer su podneli veliku žrtvu time što su u olimpijskoj godini odlučili da odigraju i ovaj meč.“

– Svaki dan posle Vimbldona sam išao na terapije i ove srede ću prvi put trenirati. Verujem da ću biti spreman, ali videćemo, imam još dva dana da budem potpuno zdrav. Daću sve od sebe da izdržim mečeve i samo ako baš ne budem mogao da izdržim bol – neću igrati – rekao je Zimonjić, dodajući da će se njegov partner u dublu znati posle prvog dana.

Janko Tipsarević, koji se u Dejvis tim vraća posle tri godine neigranja, istakao je da mu je nedostajala atmosfera i pozitivni duh iz reprezentativnog tima.

– Ja se osećam dosta dobro, treniraću još dva dana i u slučaju da moj meč u petak ne traje pet sati, kao što svaki moj prokleti meč traje, moći ću da igram sva tri meča – prokomentarisao je Janko.

Srpske tenisere raduje najavljeno zahlađenje, a Dušan Lajović, koji jedini nije imao pehove sa povredama, rekao je da će biti najbolje ako on bude odigrao prvi meč, kao najspremniji, pošto će onda sledeći srpski igrač imati lakše uslove za igru.

U timu Srbije našao se i sedamnaestogodišnji Miomir Kecmanović, koji je ispričao da su ga igrači odlično prihvatili, a selektor Obradović objasnio da se dobro uklopio u tim.

Dejvis kup se igra od petka do nedelje na Tašmajdanu, a raspored mečeva znaće se danas nakon žreba kada bi trebalo da i reprezentacija Britanije konačno potvrdi imena tenisera koji će nastupati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari