Bez opuštanja na "prežaljene" 1Foto: STARSPORT

I ovonedeljno kolo fudbalske Superlige Srbije traje tri dana, a večerašnji mečevi ne ostavljaju prostora rezultatskim iznenađenjima, jer prvi Zvezdin pratilac Partizan gostuje pretposlednjoj Mačvi, a trećeplasirana Vojvodina ide na noge fenjeraškoj Bačkoj, pa verovatno ni već prežaljeni članovi najvišeg ranga takmičenja ne misle da mogu dobaciti dalje od časnog poraza.

– Igramo u gostima protiv ekipe koja je ispala, ali imamo naše ciljeve – nema šta tu mnogo da filozofira ni trener Aleksandar Stanojević, jer je njegov Partizan sve do večitog derbija sa Crvenom zvezdom bio mesecima bez izgubljenog boda, pa posle tog meča nastavio gde je stao.

Crno-beli ne mogu ni u teoriji da prekinu, sada već četvorogodišnju, dominaciju komšija, ali ni da budu skinuti sa sadašnje pozicije, pa će mladi stručnjak do kraja prvenstva još više davati šansu mlađim igračima i(li) nekim drugim prvotimcima s manjom minutažom.

– Sigurno će biti nezadovoljnih, ali od početka im govorim da od njih sve zavisi… Sve utakmice sa jačim protivnicima daju jasne slike šta je potrebno za neke više ciljeve. Nama je sve jasno, znamo dobro šta nam je potrebno. Klub zna, ide u tom pravcu, razvija se u pozitivnom smeru – rekao je strateg tima koji još ima šansu da vrati trofej u Kupu, baš kao i njegov polufinalni protivnik Vojvodina.

Stoga je za očekivati da Stanojević i odlazeći strateg „lala“ Nenad Lalatović dobro istumbaju današnje sastave i nosioce igre poštede za 21. april.

Superliga – 32. kolo

Bačka – Vojvodina                16.00

Mačva – Partizan   18.05

subota

Crvena zvezda – Radnik     19.00

nedelja

Metalac – Inđija     13.00

Novi Pazar – Čukarički         13.00

Zlatibor – Rad         13.00

Proleter – Mladost               19.00

Radnik – Javor        19.00

Spartak – Napredak             19.00

TSC – Voždovac     19.00

Tabela: C. zvezda 89, Partizan 77, Vojvodina 63, Čukarilčki 62, Radnik 48, Spartak 47, TSC 46, Proleter 43, Mladost 42, Metalac 41, Voždovac 38, Radnički (N) 38, Javor 37, Novi Pazar 36, Rad 36, Napredak 35, Inđija 33, Zlatibor 22, Mačva 21, Bačka 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari