Bez Pau Kubarsija se ne može zamisliti odbrana Barselone 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Nakon što je postao najmlađi defanzivac koji je debitovao za seniorski tim Španije tokom poslednje reprezentativne pauze, Pau Kubarsi je ponovo bio starter pod vođstvom Ćavija Ernandeza u jednoj utakmici Primere.

Tinejdžer je najveće otkrovljenje sjajnog trenera, a dokaz za to je što mu je dao priliku da započne poslednjih osam uzastopnih utakmica u La Ligi.

Od 3. februara protiv Alavesa, Kubarsi je igrao protiv Granade, Selte, Hetafea, Atletika, Majorke, Atletika i na kraju Las Palmasa.

Protiv ekipe sa Kanarskih ostrva defanzivac je odigrao 90 minuta i bio drugi igrač Blaugrane koji je osvojio najviše lopti na utakmici (7), te je od njega učinkoviti bio samo Žil Kunde.

Iako je u Barseloni debitovao pomalo uplašeno i nesigurno, Kubarsi se brzo uklopio u šemu Ćavija Ernandeza, a katalonski gigant je pronašao način da savlada guste protivničke linije, upravo njegovim perfektnim dugim pasovima.

Iako ima samo 17 godina, ta činjenica još uvek nema uticaja na njegovu igru, s obzirom na to da igra kao veteran, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari