Neće fudbaleri Partizana dugo čekati na priliku da se revanširaju Hajduku za jedini poraz ovog proleća. Već na ovosubotnjem otvaranju plej-of serije crno-beli dočekuju Kuljane koji su ih pre tri nedelje, baš u Humskoj, usporili u trci za vodećom Zvezdom.
– Sledi nam, verovatno, još jedan težak meč, ali uveren sam s drugačijim ishodom.

Neće fudbaleri Partizana dugo čekati na priliku da se revanširaju Hajduku za jedini poraz ovog proleća. Već na ovosubotnjem otvaranju plej-of serije crno-beli dočekuju Kuljane koji su ih pre tri nedelje, baš u Humskoj, usporili u trci za vodećom Zvezdom.
– Sledi nam, verovatno, još jedan težak meč, ali uveren sam s drugačijim ishodom. Pretpostavljam da se Kuljani ni ovog puta neće otvarati, već će zabunkerisani pred svojim golom šansu tražiti isključivo u brzim kontranapadima. U poslednjem duelu taj recept im je doneo uspeh, ali u subotu ne može i ne sme. Nadam se da ćemo pronaći način da ih otvorimo već u prvih pola sata igre i tako izbegnemo nervozu u nastavku, a onda će sve biti mnogo lakše. Ipak je kvalitet na strani Partizana – ne dopušta novi kiks svog tima krilo kluba iz Humske Darko Maletić.
Teret u duelima s takvim rivalima trebalo bi da povuku upravo bočni igrači, kao što je dvadeset sedmogodišnji reprezentativac BIH koji je letos došao iz ruskog Zenita.
– Da, logično je i jednostavnije probiti po bokovima nego kroz sredinu, gde je najveća koncentracija igrača. Ali, i protivnici znaju odakle im preti opasnost, pa dodatno motre na nas na krilnim pozicijama. Nadam se da ćemo makar jednom pobeći Hajdukovoj pratnji i namestiti gol nekom od saigrača. Ponavljam, moramo dobiti taj meč jer bi samo u tom slučaju eventualna pobeda u večitom derbiju, kolo posle, imala smisla.
Iako se novo gostovanje u komšiluku opasno približava, Maletić tvrdi da nema mesta strahu od prevremenog razmišljanja o meču s večitim rivalom sledeće srede.
– Normalno je da nam bude u podsvesti ta utakmica, ali samo tu. Stvar je prosta. Da bismo zadržali šanse u borbi za titulu moramo, osim protiv Zvezde, da pobeđujemo i u svim ostalim utakmicama. Teško izvodljivo, ali moramo pokušati. Dakle, ne dolazi u obzir još jedna greška protiv Hajduka – jasan je prvotimac drugoplasiranog tima lige koji u poslednjoj etapi šampionata očekuje mnogo zanimljivih duela i rezultata.
– Oni koji su dugo u srpskom fudbalu kažu da kvalitet lige nikada nije bio ujednačeniji, o čemu svedoče i kiksevi večitih rivala. Proleće je donelo povećanje efikasnosti i ljudi na utakmicama. Biće to vrlo zanimljiv plej-of – najavljuje Maletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari