"Bio bi to šlag na torti": Đoković napada titulu na ATP finalu 1 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Osvajač 21. grend slema želi šesti pobednički trofej na završnim Mastersima.

Posle kraće takmičarske pauze, nakon poraza u finalu Mastersa u Parizu, Novak Đoković 14. novembra se vraća na teren. Ovog puta zbog meča prvog kola ATP finala u Torinu.

Na takmičemju osam najboljih tenisera sveta svrstan je u grupu sa Danilom Medvedevim i Andrejom Rubljovim iz Rusije, te Grkom Stefanosom Cicipasem, a poslednji će mu biti startni rival od 21.00.

Biće to 12. susret osvajača 21. grend slema i njegovog 11 leta mlađeg izazivača, a trenutni skor je 9:2 za Beograđanina. Popravljen ovogodišnjim  pobedama na turnirima u Kazahstanu i Francuskoj.

„Igrali smo u finalu u Astani, u polufinalu u Parizu. Posebno je meč u Bersiju bio neizvestan. Znam da me čeka težak okršaj. Znao sam da ću na startu igrati ili sa Nadalom ili sa Cicipasom, još pre žreba, to mi je prvi put posle mnogo godina da ću igrati sa prvim ili drugim nosiocem već na startu“, rekao 8. reket sveta.

Cisipas je bolje plasiran (3) od Đokovića, kog je nevakcinisanje protiv korona virusa koštalo neučestvovanja na Australijan opnu, US openu i Mastersima u SAD i Kanadi, ali Novak i ovaj duel dočekuje kao favorit. Ali, to ne remeti ambicije vlasnika skoro svih najvažnijih rekorda „belog sporta“.

„Ne osećam se mladim kao ostali momci, mnogo je prošlo od mog prvog učešća. Mislim da sam u dobroj formi poslednjih meseci, osvojio sam većinu turnira koje sam igrao pre Torina. Intenzitet će biti visok odmah od starta, moram od prvog meča da budem usredsređen kao da igram finale. U prvom, ali u svakom sledećem meču“, zvuči samouvereno čovek sa najviše nedelja provedenih na tronu ATP liste u istoriji muškog singla.

Đoković je pet puta do sada bio šampion završnih Mastersa, ali kako mu je to poslednji put poštlo za rukom daleke 2015. godine, jako želi šestu „recku“.

„Bio bi to savršen kraj, šlag na torti, ali dug je put do toga. Moram da igram sa najboljima na svetu. Radujem se tome, imam iskustva u ovom formatu, nadam se da to može da mi posluži. Prošle sezone smo imali sjajnu posetu u Torinu, Italija je zemlja koja neguje kulturu sporta, a ja ću morati da budem na najvišem nivou od starta“, zaključio je Đoković.

Naš as je ove sezone ređe nego ikada igrao za poene i titule, a osvojio ih je na Vimbldonu, u Astani, Tel Avivu i Rimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari