Bio jednom navijački gnev prema svojima i u Tel Avivu: Kad je Janis Sferopulos napustio dvoranu u pratnji obezbeđenja (VIDEO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Navijački gnev prema vlastitim igračima i trenerima zbog razočaranosti u njihov učinak izlije se na tribinama bilo gde u svetu, a kod nas prodre i u svlačionice.

To što su ogorčene delije našle da nije dovoljno izraziti negodovanje i nezadovoljstvo samo na stadionu već da Zvezdinom treneru Baraku Baharu i fudbalerima u crveno-belom treba održati preteće slovo i najneposrednije, oči u oči, opet nije ekskluzivitet ultrasa sa severa. Principi tifoza su isti, nijanse su u tome da li je na putu do svlačionice brisan prostor ili zaprečen.

Dogodilo se i u Izraelu, Baharovoj domovini, da su navijači naumili s tribine pravo među svoje, ni manje ni više nego pristalice košarkaškog velikana Makabija iz Tel Aviva. Ponos Izraela je u toj sezoni igrao ispod svog renomea.

Kap je prelila čašu pošto je u svojoj dvorani izgubio u polufinalu domaćeg kupa od gradskog rivala Hapoela (90:80) 14. februara 2022.

 

Obezbeđenje je sprečilo najvrelije glave da s ruba tribine upadnu na teren i nastave dalje ka uzrocima svog razočaranja.

Tadašnji Makabijev trener Grk Janis Sferopulos izveden je kasnije iz hale u pratnji službe koja je brinula o bezbednosti na meču. Sutradan je podneo ostavku.

U Makabiju je radio tri i po godine i u svakoj sezoni mu je doneo titulu prvaka, a ceh je platio jer nije sačuvao trofej u kupu.

Posle toga je bio bez posla sve dok ga nedavno nije uzela Crvena zvezda.

Makabijevi igrači nisu ostavljeni na miru posle neuspelog pokušaja navijača da im zaprete u večeri izgubljenog kupa.

Kroz nekoliko dana oni su ih rasterali s treninga pod obrazloženjem da je to način da ih trgnu iz letargije. Sferopulos, na njegovu sreću, nije bio svedok tih scena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari