Bivša australijska ministarka protiv dizanja rampe Novaku: Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima 1 EPA-EFE/DEAN LEWINS

Kao prošle godine u ovo doba, u Australiji se zahuktava polemika oko učešća rekordera tamošnjeg US opena.

Novak Đoković je početkom 2022. otišao u Australiju ubeđen da će mu odobreno medicinsko izuzeće biti dovoljno da nastupi na grend slemu koji je osvojio devet puta, odnosno zaobiđe tadašnja pravila za strance nevakcinisane protiv korona virusa, ali je završio u pritvoru, morao pred sudije… da bi na kraju deportovan iz zemlje, uz zabranu ulaska sve do 2025. godine.

U međuvremenu su propisi značajno relaksirani, pa se i sam Đoković nada prevremenom podizanju rampe i prilici da obnovi svoju vladavinu na AO, nakon što je Rafael iskoristio šansu da mu preuzme primat. Međutim, ima i dalje ima izričitih protivnika pomenutog scenarija, poput bivše ministarke unutrašnjih poslova Australije, Karen Endruz.

„Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje – šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji. To bi bio šamar u lice onima koji su uradili pravu stvar i vakcinisali se.

Zašto bi se Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara?! Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale“, objasnila je ova političarka.

Vreme će pokazati koja struja će pobediti i da li će Đoković početkom 2023. krenuti u pohod na trofej koji je podizao 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari