Bivši reprezentativac ubijen u centru Beča, napadač mu pucao u glavu 1Foto: Facebook Volkan Kahraman

Volkan Karaman, bivši fudbaler i reprezentativac Austrije, ubijen je u sredu u Beču.

Kako su mediji preneli svedočenja očevidaca, 43-godišnji Karaman je sedeo u kafiću sa još jednim muškarcem i nakon žučne rasprave izašao napolje.

Neimenovana osoba, za koju se pretpostavlja da je najbolji prijatelj Volkana Karaman, izašao je napolje za njim, pucao mu u glavu nasred ulice, a potom izvršio samoubistvo.

Bivši vezista, koji se krajem 90. smatrao nadom austirjkog fudbala, započeo je profesionalnu karijeru u Fejenord Roterdamu, sa samo 17 godina.

Pošto nije uspeo da učvrsti mesto u holandskom klubu, 1998. je prebačen u Ekscelzior Roterdam, takođe u holandskoj prvoj ligi, gde je igrao tri sezone.

Posle dve uspešne sezone za Pašing, u austrijskoj Bundesligi, Karaman je pozvan u reprezentaciju Austrije, za koju je odigrao tri utakmice 2002.

Do 2010. godine, kada je završio karijeru, nastupao je i za Trabzon, Austriju iz Beča, Salcburg, Iraklis iz Soluna i LASK iz Linca, a potom je radio kao trener u Karabaku iz Beča.

Na parlamentarnim izborima 2017. godine bio je kandidat Austrijske narodne partije (OVP), ali nije dobio dovoljno glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari