Bivši reprezentativac Rusije tvrdi da su namestili sve utakmice na Mundijalu 2018. 1Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Andrej Kančeljskis, bivši ruski fudbaler, izjavio je da su utakmice reprezentacije Rusije bile nameštene na Svetskom prvenstvu 2018. godine, koje je održano u toj zemlji.

Ovom izjavom Kančeljskis je nastavio sukob sa Stanislavom Čerčesovim, koji je bio selektor ruskog nacionalnog tima na Mundijalu 2018. godine.

„Nemam ništa protiv Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali (protiv Hrvatske u četvrtfinalu) smo kupili. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Južna Koreja i Japan 2002. godine, koji su „ubili“ Italijane sudijskim odlukama“, rekao je Kančeljskis, a zatim se osvrnuo na ono što on smatra da je sumnjivo.

„Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja, koji nas je razbio, i protiv Španije, koja je igrala neobjašnjivo loše. Bila je to vrlo čudna utakmica i verujte, prava istina o njoj tek će se saznati“.

On je potom dodao da postoje stvari koje govore da je sve bilo dogovoreno.

„Jeste li se ikad zapitali zašto je selektor Španije sledećeg dana dobio otkaz? Mislite li da je kralj Španije dolazio bez veze? Verujte mi, bio je to poseban dogovor. Španci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao fudbal, valjda razumem šta to znači“.

Rusija je bila bolja od Španije u osmini finala nakon boljeg izvođenja penala, a tokom 120 minuta rezultat je bio 1:1. Đulen Lopetegi je dobio otkaz pre Mundijala jer je već potpisao za Real Madrid, pa je meč vodio Fernando Jero, ali se ni on nije dugo zadržao.

Na pitanje da li misli da Inijesti ili Ramosu neko, pa bio i kralj, može da naredi da nameste utakmicu.

„Gledajte, ako to od vas traži kralj, kako biste vi postupili? Zbog toga nisu pokazali nikakvu inicijativu. Verujte mi, uskoro će se puno toga saznati“, izjavio je Kančeljskis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari