Blagi trening za miholjske izazove 1Foto: STARSPORT

Svaka utakmica i protivnik imaju svoju poentu, pa su tako i očekivano dobijeni mečevi šesnaestine finala fudbalskog Kupa Srbije poslužili svrsi u slučaju njegovog prošlogodišnjeg osvajača Partizana i najčešćeg vlasnika Crvene zvezde.

U prvom redu zbog prolaza u sledeću rundu takmičenja gde naša dva najtrofejnija kluba tradicionalno imaju velike ambicije, ali i zbog nekih drugih stvari.

Na primer, uvek je psihološki korisno kada se pobedom uđe u neku seriju duela, pogotovo posle takmičarske pauze kao što je sada bio slučaj, a crveno-bele i crno-bele do kraja oktobra očekuje (po) još pet bitki za bodove – četiri u domaćoj Superligi i jedna u Ligi Evrope. Zvezda sutra dočekuje Mačvu, sledećeg četvrtka londonski Arsenal, 21. oktobra Mladost iz Lučana i 25. Spartak, dok četiri dana kasnije gostuje Zemunu. Partizan prekosutra ide u Surdulicu, gde ga čeka Radnik, 19. oktobra gostuje albanskom Skenderbegu, 21. oktobra trebalo bi da bude domaćin Bački, da bi ovaj ciklus završio izletima u Zemun (25.10) i Čačak (29.10). Pri čemu aktuelni šampion iz Humske i lider tekućeg prvenstva iz Ljutice Bogdana žele maksimalan učinak u pomenutim superligaškim duelima i što više bodova u trećem kolu LE u svojim (ne)realnim borbama za mesta u nokaut fazi.

Treneri večitih rivala nisu protiv niželigaša Rtnja i vranjskog Dinama odustali od svojih formacijskih principa, ali su zato ove duele iskoristili za odmaranje nekih važnih pojedinaca i „upotrebu“ igrača iz tzv. drugog plana, prvenstveno Zvezdin strateg Vladan Milojević. Što može biti veoma pragmatično, naročito na planu fizičke spremnosti, ako se ima u vidu da ni jedan ni drugi tim nisu u stanju da u visokom ritmu odigraju svih 90 minuta evropskih utakmica. A malo-malo pa moraju dva puta nedeljno na teren, što je preko uobičajena praksa, ali to je već neka druga tema.

Najzad, preskočena je još jedna prepreka a da to nije plaćeno povredama ili barem ne onim teže prirode. U Zvezdinoj pobedi protiv Dinama (5:0) deblji kraj izvukli su Abraham Frimpong, čiji lakši potres mozga nije sprečio defanzivca iz Gane da juče odradi standardni trening oporavka, dok vezistu Rikardinja ne očekuje duga pauza zbog distorzije zgloba noge, kao što se u početku mislilo.

Partizanova lekarska služba ima još manje posla, pošto niko od aktera utakmice sa Rtnjom (3:0) nije imao razloga za ozbiljniji tretman u klupskoj ambulanti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari